PRZEPISY

Mięso z indyka w cieście francuskim

Mięso z indyka w cieście francuskim

Prosty, szybki i smaczny obiad. Podajemy z ziemniaczanym puree, albo z innym ziemniaczanym dodatkiem.

przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,ciasto francuskie,szynka,ser Mozzarella,Indyk

Indyk

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Indyk  

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie275gramów
czarny pieprz mielony-
jajka kurze1sztuka
oregano-
piersi z indyka300gramów
ser Mozzarella250gramów
szynka100gramów
sól0

 

Przepis

1. 

piersi z indyka 300 gramów

Piersi z indyka myjemy, kroimy na kotlety i wyklepujemy na cienko.

2. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto na strudle rozwijamy razem z papierem w którym było zapakowane ...

3. 

szynka 100 gramów

... i układamy plasterki szynki.

4. 

sól  czarny pieprz mielony

Do środka wkładamy przygotowane mięso z indyka, delikatnie solimy i pieprzymy.

5. 

ser Mozzarella 250 gramów

Kroimy ser i układamy na mięsie.

6. 

Ciasto z szynką od brzegu przekrawamy ukośnie i przekładamy na siebie, podczas tego zakrywamy mięso z serem.

7. 

jajka kurze 1 sztuka  sól  oregano

Strudel z papierem przekładamy na blachę. smarujemy roztrzepanym jajkiem, solimy i posypujemy oregano. Ponieważ mozzarella zawiera dużo wody musimy liczyć się z tym,że częściowo ze strudli wyciecze.

8. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie