swiatwemnie.pl

Mięso z indyka w cieście francuskim

     

Prosty, szybki i smaczny obiad. Podajemy z ziemniaczanym puree, albo z innym ziemniaczanym dodatkiem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

piersi z indyka 300 g

Piersi z indyka myjemy, kroimy na kotlety i wyklepujemy na cienko.

2. 

ciasto francuskie 275 g

Ciasto na strudle rozwijamy razem z papierem w którym było zapakowane ...

3. 

szynka 100 g

... i układamy plasterki szynki.

4. 

sól  czarny pieprz mielony

Do środka wkładamy przygotowane mięso z indyka, delikatnie solimy i pieprzymy.

5. 

ser Mozzarella 250 g

Kroimy ser i układamy na mięsie.

6. 

Ciasto z szynką od brzegu przekrawamy ukośnie i przekładamy na siebie, podczas tego zakrywamy mięso z serem.

7. 

jajka kurze 1 sztuka  sól  oregano

Strudel z papierem przekładamy na blachę. smarujemy roztrzepanym jajkiem, solimy i posypujemy oregano. Ponieważ mozzarella zawiera dużo wody musimy liczyć się z tym,że częściowo ze strudli wyciecze.

8. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się