Mięso z indyka w cieście francuskim

Prosty, szybki i smaczny obiad. Podajemy z ziemniaczanym puree, albo z innym ziemniaczanym dodatkiem.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,ciasto francuskie,szynka,ser Mozzarella,Indyk
Indyk
Kategorie
Indyk ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
oregano | 0 ?? | kcal | |
piersi z indyka | 300 261 | gramów kcal | |
ser Mozzarella | 250 613 | gramów kcal | |
szynka | 100 200 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto na strudle rozwijamy razem z papierem w którym było zapakowane ...


4.
Do środka wkładamy przygotowane mięso z indyka, delikatnie solimy i pieprzymy.


6.
Ciasto z szynką od brzegu przekrawamy ukośnie i przekładamy na siebie, podczas tego zakrywamy mięso z serem.

7.
jajka kurze 1 sztuka • sól • oregano
Strudel z papierem przekładamy na blachę. smarujemy roztrzepanym jajkiem, solimy i posypujemy oregano. Ponieważ mozzarella zawiera dużo wody musimy liczyć się z tym,że częściowo ze strudli wyciecze.

8.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!