Indycze kostki na papryce

Delikatne duszone indycze mięso na papryce i cebuli, która tworzy lekki sos. Najlepiej smakuje z duszonym ryżem.
przepis,fotoprzepis,papryka kolorowa,piersi z indyka,Indyk,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Indyk
Składniki
Składniki
Duszony ryż przepis | 0 ?? | kcal | |
cebula | 200 88 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | 1.5 24 | łyżeczki kcal | |
olej słonecznikowy | 8 1079 | łyżek kcal | |
papryka kolorowa | 350 77 | gramów kcal | |
piersi z indyka | 400 348 | gramów kcal | |
sos sojowy | 2 42 | łyżki kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 100 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
papryka kolorowa 350 gramów
Kolorowe grube papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy na wąskie paseczki.

2.
piersi z indyka 400 gramów • olej słonecznikowy 4 łyżki • mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sos sojowy 2 łyżki
Indycze piersi myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy je do miski, dodajemy olej, mieloną czerwoną paprykę, pieprz i sojowy sos. Mieszamy.

3.
olej słonecznikowy 4 łyżki • cebula 200 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

4.
Dodajemy paprykę,...

5.
...mięso...


Smacznego!