swiatwemnie.pl

Indycze kostki na papryce

    

Delikatne duszone indycze mięso na papryce i cebuli, która tworzy lekki sos. Najlepiej smakuje z duszonym ryżem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

Duszony ryż przepis-
cebula200gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka1.5łyżeczki
olej słonecznikowy8łyżek
papryka kolorowa350gramów
piersi z indyka400gramów
sos sojowy2łyżki
sól½łyżeczki
woda100mililitrów

1. 

papryka kolorowa 350 gramów

Kolorowe grube papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy na wąskie paseczki.

2. 

piersi z indyka 400 gramów  olej słonecznikowy 4 łyżki  mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sos sojowy 2 łyżki

Indycze piersi myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy je do miski, dodajemy olej, mieloną czerwoną paprykę, pieprz i sojowy sos. Mieszamy.

3. 

olej słonecznikowy 4 łyżki  cebula 200 gramów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

4. 

Dodajemy paprykę,...

5. 

...mięso...

6. 

woda 100 mililitrów  sól ½ łyżeczki

...i podlewamy wodą. Solimy i pod pokrywką dusimy 20 minut.

7. 

Duszony ryż przepis

Podajemy z ryżem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się