swiatwemnie.pl

Indycze sakiewki nadziewane serem i szczypiorkiem

    

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

czosnek2ząbki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
oliwa-
piersi z indyka1kilogram
ser Gouda120gramów
szczypiorek5łyżeczek
sól-
woda150mililitrów

1. 

piersi z indyka 1 kilogram

Z mięsa indyczego wytwarzamy takiej grubości płaty abyśmy mogli z nich wytworzyć sakiewkę.

2. 

ser Gouda 120 gramów

Do miski na przemian na grubo i na cienko trzemy ser.

3. 

czosnek 2 ząbki  szczypiorek 5 łyżeczek

Do miski dodajemy na drobno pokrojony szczypiorek i czosnek. Masę mieszamy.

4. 

sól

Szczypiorkową masą nadziewamy indycze sakiewki. Te zamykamy zaszywając albo tylko wykałaczkami. Po wierzchu z obydwóch stron solimy.

5. 

oliwa  woda 150 mililitrów  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Naczynie żaroodporne natłuszczamy odrobiną oleju, wkładamy do niego indycze sakiewki. Jeśli nam zostało szczypiorkowej masy, możemy ją posypać po wierzchu mięsa. Doprawiamy słodką czerwoną papryką. Mięso podlewamy wodą, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 40 minut na 200° C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się