PRZEPISY

Indycze sakiewki nadziewane serem i szczypiorkiem

Indycze sakiewki nadziewane serem i szczypiorkiem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,ser Gouda,szczypiorek,Indyk,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Indyk

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

czosnek

2

11

ząbki

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

oliwa

0

??

kcal

piersi z indyka

1

870

kilogram

kcal

ser Gouda

120

428

gramów

kcal

szczypiorek

5

13

łyżeczek

kcal

sól

0

??

kcal

woda

150

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

piersi z indyka 1 kilogram

Z mięsa indyczego wytwarzamy takiej grubości płaty abyśmy mogli z nich wytworzyć sakiewkę.

Z mięsa indyczego wytwarzamy takiej grubości...

2. 

ser Gouda 120 gramów

Do miski na przemian na grubo i na cienko trzemy ser.

Do miski na przemian na grubo i na cienko trzemy...

3. 

czosnek 2 ząbki  szczypiorek 5 łyżeczek

Do miski dodajemy na drobno pokrojony szczypiorek i czosnek. Masę mieszamy.

Do miski dodajemy na drobno pokrojony szczypiorek...

4. 

sól

Szczypiorkową masą nadziewamy indycze sakiewki. Te zamykamy zaszywając albo tylko wykałaczkami. Po wierzchu z obydwóch stron solimy.

Szczypiorkową masą nadziewamy indycze sakiewki....

5. 

oliwa  woda 150 mililitrów  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Naczynie żaroodporne natłuszczamy odrobiną oleju, wkładamy do niego indycze sakiewki. Jeśli nam zostało szczypiorkowej masy, możemy ją posypać po wierzchu mięsa. Doprawiamy słodką czerwoną papryką. Mięso podlewamy wodą, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 40 minut na 200° C.

Naczynie żaroodporne natłuszczamy odrobiną...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się