swiatwemnie.pl

> Sezon - Ziemniaki

Sezon - Ziemniaki

 
Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem

Ulubione ziemniaczane knedliki faszerowane wędzonym mięsem, podajemy ze smażoną cebulką i kwaśną kiszoną kapustą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Placki z ziemniaczanego ciasta z brokułem

Wspaniałe placki, wypełnione brokułowo - serowym farszem, usmażone na oleju na patelni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Gęsty dodatek z czerwonej soczewicy i niedźwiedzim czosnkiem

Smaczny strączkowy dodatek z ziemniakami i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Inspirowane indyjską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Cielęca zupa Nowy przepis

Cielęca zupa

Wspaniała, lekka gulaszowa zupa z delikatnego cielęcego mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

Kulajda

Smaczna zupa z południowo czeskiej kuchni.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Ziemniaczane pierogi

Delikatne, tradycyjne pierogi z ciasta ziemniaczanego, wypełnione śliwkowym dżemem, polane roztopionym masłem, które można doprawić według własnej wyobraźni.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Warzywne placki z orzechami

Delikatne, warzywno-orzechowe placki zasmakują każdemu smakoszowi.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Pieczony kurczak z ziemniakami na keczupie

Przygotowanie pieczonego kurczaka z dodatkiem w jednym naczyniu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

Tłuczone ziemniaki

Tradycyjne "nadmuchane" ziemniaczane puree. Podajemy jako samodzielne danie ze smażoną cebulką, albo jako dodatek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Strączkowa śmietanowa zupa

Mleczna zupa z zielonej fasolki szparagowej (strączków) z ziemniakami. Porcje zupy doprawiamy sobie octem, albo sokiem z cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

ActiFry grillowane udka z kurczaka

Przepis na marynowane udka z kurczaka bez kości z dodatkiem z ziemniaków, marchewki i cebuli.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kluski z niedźwiedzim czosnkiem

Te oto bardzo smaczne wiosenne kluseczki możemy podawać z bryndzą, albo jako dodatek do gulaszy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

ActiFry piersi z kurczaka z truskawkowym sosem

Kombinacja słonego smaku mięsa i ziemniaków pieczonych w ActiFry frytkownicy i słodkiego smaku truskawkowego sosu z pewnością was zaintryguje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Pyzy ziemniaczane

Klasyczne domowe pyzy z cebulką jako dodatek do głównego dania.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Placki ziemniaczane z pieczarkami

Wymienione placki są pieczone w piekarniku na blasze na specjalnej folii która jest przeznaczona do pieczenia bez tłuszczu. Jednak placki te, wedle gustu, można piec także na blasze wysmarowanej smalcem, ewentualnie smażyć na patelni na oleju.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Francuskie ziemniaki z surowych ziemniaków

W ten sposób przygotowane ziemniaki są tak samo smaczne jak te przygotowane z gotowanych ziemniaków. Zaletą jest to, że oszczędzają czas.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Maślane ziemniaki

To żadna nowość, jedynie proste, ale smaczne maślane ziemniaki, jako dodatek nadający się do niezliczonej ilości dań.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Karp na winie

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

ActiFry czosnkowy drób

Pachnące czosnkowe drobiowe kawałki ze smacznymi grillowanymi wawrzywami i frytkami. Cały obiad przygotowany w ActiFry frytkownicy przy użyciu trzech łyżek oleju.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Panga na bambusowych pędach

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się