swiatwemnie.pl

> Sezon - Ziemniaki

Sezon - Ziemniaki

 
Kalafiorowe ziemniaczane placki

Delikatne i smaczne placki z ziemniaków i kalafiora. Doprawione czosnkiem i majerankiem, będą delektować się nimi smakosze i w każdej porze roku smakują tak samo dobrze.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Wołowe mielone mięso z ziemniaczano serowym puree

Zapiekane mięso z warzywami i serem doprawione ziemniaczanym puree. Jest to doskonały obiad lub kolacja i na pewno będzie wszystkim smakować. Wypróbujcie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Ziemniaczany placek z cebulą i niedźwiedzim czosnkiem

Duży ziemniaczany placek na blasze z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym, doprawiony smażoną cebulą i niedźwiedzim czosnkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kalarepowe - ziemniaczane placki

Smaczna odmiana klasycznych ziemniaczanych placków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Zimowa warzywna zupa

Rozgrzewająca zupka, pełna korzennych warzyw, która nie tylko rozgrzeje i nasyci, ale i pomoże w walce z niejakimi tymi komórkami tłuszczowymi :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Kluski z niedźwiedzim czosnkiem

Te oto bardzo smaczne wiosenne kluseczki możemy podawać z bryndzą, albo jako dodatek do gulaszy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Ziemniaczano-warzywny omlet dla dzieci

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Ziemniaki przekładane z mięsem mielonym

Przepis na szybki i łatwy obiad z ziemniaków i mielonego wieprzowego mięska, który dobrze syci i jeszcze lepiej smakuje.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Amerykańskie ziemniaki

Wyśmienity, chrupiący, słony ziemniaczany dodatek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Knedle śliwkowe z ziemniaczanego ciasta

Przepis na przygotowanie klasycznych knedli z ciasta ziemniaczanego nadziewanych śliwkami. Do posypania śliwkowych knedli, można użyć swojej ulubionej posypki.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Domowe ziemniaczane loksze

Przepis na przygotowanie smacznych ziemniaczanych lokszy. Podajemy jako dodatek do pieczonej kaczki lub gęsi, albo napełniamy je słonymi (wątróbka z kaczki) albo słodkimi (makowe,orzechowe...) nadzieniami. Przygotowanie jest łatwe ale

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Francuskie ziemniaki

Przepis na przygotowanie francuskich ziemniaków. Syty i smaczny obiad na powszedni dzień dla każdego.

Pichcił

Ivan

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Ziemniaczane pączki z dżemem

Puszyste, delikatne i mięciutkie pączki z ziemniaczanego ciasta nadziewane śliwkowym dżemem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Ziemniaczane kluski - haluszki

Podstawowa receptura na przygotowanie tradycyjnych ziemniaczanych klusek, które możemy podawać w różnych wersjach.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Jęczmienna baba z grzybami

Tradycyjne danie ze słowackiej kuchni. Zamiast smalcu danie można usmażyć na oleju i stanie się z niego wegetariański przysmak.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Zupa demikat z ziemniakami

Doskonała zupa z bryndzy dla całej rodziny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Kućmok - placek ziemniaczany

Ulubiony wielki ziemniaczany placek pieczony w piekarniku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Ziemniaczana sałatka De Lux

Przepis na fantastyczną luksusową sałatkę z kurkumą.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Słodko - kwaśna zupa fasolowa

Stara dobra klasyczna zupa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kapusta kiszona na gęsto

Doskonała śmietanowa kapusta kiszona na gęsto z ziemniakami. Podajemy z mięsnymi kulkami albo z roladą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się