Ziemniaki z cukinią i niedźwiedzim czosnkiem
Doskonały dodatek czy główne danie? To od was zależy co wybierzecie!
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,cukinia,czosnek niedźwiedzi,Dania wegetariańskie,Dodatki ziemniaczane,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie Dodatki ziemniaczane Wegetariańskie przepisy Bezglutenowe Sezonowe przepisy Sezon - Czosnek niedźwiedzi Sezon - Cukinia Sezon - Ziemniaki
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
cukinia | 500 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek niedźwiedzi | 50 | gramów | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
ser Parmezan | - | ||
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 100 | mililitrów | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis

2.
cebula 150 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

3.
sól 1 łyżeczka • woda 100 mililitrów
Dodajemy ziemniaki, solimy i podlewamy wodą. Pod pokrywką, często mieszając dusimy 15 minut. Według potrzeby podlewamy kilkoma łyżkami wody.


5.
czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Dodajemy do ziemniaków, wsypujemy pieprz i 5 minut razem dusimy.


7.
...i kroimy.

8.
Dodajemy do ziemniaków z cukinią...

9.
...i krótko gotujemy.


Smacznego!