swiatwemnie.pl
 
Smażone grzyby Shimeji

Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Palce lizać

Wspaniałe ciasto, które znika z talerza w niespełna kilka sekund. Ucieszy on nie tylko waszych gości na których czekacie, kolegów w pracy, ale przede wszystkim nasze podniebienie. Tylko uważajcie na palce!

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Rumowe kulki tylko dla dorosłych

Niepieczone rumowe kulki, z powodu wysokiej zawartości rumu podajemy je tylko dorosłym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Bananowe kremowe ciasto z twarogiem

Fantastyczny delikatny twarogowy krem na ulubionych bananach i kakaowym biszkopcie, prawdziwe mniam :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Ziemniaczane kluski - haluszki

Podstawowa receptura na przygotowanie tradycyjnych ziemniaczanych klusek, które możemy podawać w różnych wersjach.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Raw daktylowo-kokosowe batoniki

Zdrowe przekąski. Batoniki bez pieczenia pełne witamin ze zdrowych składników.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

wysoka

Wątróbka wieprzowa w sosie własnym

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Oryginalny polski bigos

Tradycyjny jesienno-zimowy posiłek Słowian. Zdrowy i smaczny. W przepisie celowo nie uwzględniono przypraw, nie jest to błąd drukarski :)

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Rumowe ciasto z orzechami i kakao

... lub też pijany Franciszkanin, pijany Izydor... wyśmienite ciasto z bogatym kremem orzechowym i rumem, idealny na imprezę z większością dorosłych.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Pomarańczowe ciasto z orzechami w karmelu

Kremowe ciasto z delikatną bitą śmietaną pełnej chrupiącego orzechowego grylażu z pewnością wam zasmakuje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Ajerkoniak

Tak nazywał mój ojciec ten ulubiony likier jajeczny.Oferuję wam jego wspaniały przepis na przygotowanie,według którego go przez długie lata,zawsze na święta, przygotowywał.Cieszę się,że go sobie 25.12.1984,jak odnotowuje moja książka kucharska, zapisałam.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Jajeczna sałatka z serem Feta

Delikatesowa sałatka, którą podajemy w prosty sposób z chlebkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Twarogowe faworki

... nie tylko na karnawał.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Smażona wątróbka z królika

Prawdziwy przysmak. Podajemy ze świeżym chlebem, solimy według smaku dopiero przy serwowaniu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Pijane makowe kostki

" Dobre"...mniam, mniam..."dobre"...mniam..." no rzeczywiście dobre"...(z pamiętnika łasucha)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Pasta z kiełbasy

Ulubiona klasyczna pasta. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Mieszanka smaków, która się w sałatce połączy i wytworzy wspaniały specjał.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kremowe ciasto z mascarpone

Wyśmienite ciasto z kremem waniliowym i bitą śmietaną z mascarpone.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Ryżowe ciasto z twarogiem

Znakomite ryżowe ciasto, bogate w składniki o wysokiej wartości energetycznej.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Jabłkowy jesienny pucharek

Przepyszny smakołyk na dżdżyste niedzielne popołudnie.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się