Najważniejsze składniki
Wybierz składnik, który powinien znaleźć się w przepisie, którego szukasz.
Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Po prostu nasiekany niedźwiedzi czosnek, wymieszany z wodą i zamrożony. Doskonałe zioło do każdej warzywnej zupy, sosu...itp. podczas całej zimy.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Niepieczone rumowe kulki, z powodu wysokiej zawartości rumu podajemy je tylko dorosłym.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Fantastyczne ciasto z delikatnym i puszystym karmelowym kremem.
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
To tradycyjne ciasto znane jest również jako "Murzyn w koszuli", jest wyśmienicie dobre! Ciasto "Palce lizać" może się przy nim schować, po tym cieście wszystkie palce obliżecie!
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
40 min.Trudność
średnia
250 gramów kremu maślanego, odpowiedniego na nadziewanie suchego pieczywa świątecznego.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Wspaniałe ciasto, które znika z talerza w niespełna kilka sekund. Ucieszy ono nie tylko waszych gości na których czekacie, kolegów w pracy, ale przede wszystkim nasze podniebienie. Tylko uważajcie na palce!
Pichcił
ZuzkaCzas przygotowania
60 min.Trudność
średnia
Prawdziwy przysmak. Podajemy ze świeżym chlebem, solimy według smaku dopiero przy serwowaniu.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
15 min.Trudność
niska
Wyśmienite ciasto z kremem waniliowym i bitą śmietaną z mascarpone.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
1 h. 10 min.Trudność
średnia
Kiczadi (Kichadi) jest podstawą indyjskiej kuchni. W ajurwedzie jest główną leczącą, równoważącą i odtruwającą potrawą. Ma bardzo korzystny wpływ na narządy trawienne. Podstawą są przyprawy, ryż Basmati, fasola Mungo (lub soczewica) i warzywa.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
45 min.Trudność
wysoka
Fantastyczny deser z twarogiem i śmietaną wsiąknięty w kawowe biszkopty.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Proste rurki z ciasta francuskiego wypełnione gotowanym piankowym nadzieniem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
wysoka
Włoska specjalność z Milana - cielęcy udziec z kością szpikową duszony z warzywami i wywarem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
2 h. Trudność
średnia
Czeska klasyka, wieprzowe udo z kiszoną kapustą i knedlem.
Pichcił
MichalCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
niska
Podstawowa receptura na przygotowanie tradycyjnych ziemniaczanych klusek, które możemy podawać w różnych wersjach.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
30 min.Trudność
niska
Klasyczny wieprzowy smalec jest niezastąpionym składnikiem wielu potraw. Jego domowe przygotowanie - topienie słoniny na skwarki - jest to bardzo prosty proces, którego produkt odznacza się czystością i wysoką jakością - wieprzowy smalec i skwarki.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 20 min.Trudność
średnia
Fantastyczny delikatny twarogowy krem na ulubionych bananach i kakaowym biszkopcie, prawdziwe mniam :)
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Kremowe ciasto z budyniowo-maślano-twarogowo-śmietanowego kremu ze smacznymi, świeżymi, słodkimi morelami.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
średnia
Wspaniała kremówka z makiem. Jej proste przygotowanie jest gwarancją, że każdemu kucharzowi się uda i oczaruje i tych największych "makożerców" :)
Pichcił
DadaCzas przygotowania
50 min.Trudność
wysoka
Wyśmienita rolada z kurczaka wypełniona mięsnym farszem. Podajemy na ciepło z ziemniaczanym puree lub na zimno z pieczywem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
1 h. 30 min.Trudność
średnia
Ulubiona klasyczna pasta. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
25 min.Trudność
niska
Zacierka albo kruszonka jest to prosty domowy makaron (kluseczki) doskonały do ulubionych gęstych zup.
Pichcił
DadaCzas przygotowania
—Trudność
niska
Delikatne ciasto z migdałowym korpusem, bananami, waniliowym kremem oraz bitą śmietaną.
Pichcił
JurgasonCzas przygotowania
45 min.Trudność
wysoka