Ziołowe masło

Łagodne pikantne masło dodające daniom powabny smak.
przepis,fotoprzepis,masło,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
bazylia | 2 3 | łyżeczki kcal | |
kolendra | 1 15 | łyżeczka kcal | |
masło | 125 918 | gramów kcal | |
pasta wasabi | 1 43 | łyżka kcal | |
sok z cytryny | 1 4 | łyżka kcal | |
sos sojowy | 1 21 | łyżka kcal | |
szczypiorek | 1 3 | łyżeczka kcal | |
tabasco | 0 ?? | kcal | |
ziarna sezamu | 1 29 | łyżeczka kcal |
Przepis
1. Smażymy ziarna sezamu
ziarna sezamu 1 łyżeczka • sok z cytryny 1 łyżka
Ziarna sezamu smażymy na sucho na patelni, dopóki lekko nie zbrązowieją. Polewamy je sokiem z cytryny.

2. Przygotowanie ziół
bazylia 2 łyżeczki • kolendra 1 łyżeczka • szczypiorek 1 łyżeczka • masło 125 gramów
Suszone zioła na drobno rozdrabniamy w moździerzu. Mieszamy z miękkim masłem oraz ziarnami sezamu.

3. Doprawianie
pasta wasabi 1 łyżka • sos sojowy 1 łyżka • tabasco
Dodajemy pastę wasabi, sos sojowy oraz 4 krople tabasco. Ubijamy na gładko.

4.
Doprawione masło kładziemy na folię spożywczą, formujemy walec, zapakowujemy i wkładamy do lodówki.

Smacznego!