swiatwemnie.pl

Ziołowe masło

    

agodne pikantne masło dodające daniom powabny smak.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

bazylia2łyżeczki
kolendra1łyżeczka
masło125gramów
pasta wasabi1łyżka
sok z cytryny1łyżka
sos sojowy1łyżka
szczypiorek1łyżeczka
tabasco-
ziarna sezamu1łyżeczka

1. Smażymy ziarna sezamu

ziarna sezamu 1 łyżeczka  sok z cytryny 1 łyżka

Ziarna sezamu smażymy na sucho na patelni, dopóki lekko nie zbrązowieją. Polewamy je sokiem z cytryny.

Smażymy ziarna sezamu

2. Przygotowanie ziół

bazylia 2 łyżeczki  kolendra 1 łyżeczka  szczypiorek 1 łyżeczka  masło 125 gramów

Suszone zioła na drobno rozdrabniamy w moździerzu. Mieszamy z miękkim masłem oraz ziarnami sezamu.

Przygotowanie ziół

3. Doprawianie

pasta wasabi 1 łyżka  sos sojowy 1 łyżka  tabasco

Dodajemy pastę wasabi, sos sojowy oraz 4 krople tabasco. Ubijamy na gładko.

Doprawianie

4. 

Doprawione masło kładziemy na folię spożywczą, formujemy walec, zapakowujemy i wkładamy do lodówki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się