PRZEPISY

Ziołowe masło

Ziołowe masło

Łagodne pikantne masło dodające daniom powabny smak.

przepis,fotoprzepis,masło,Pasty,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kategorie

Pasty  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

bazylia2łyżeczki
kolendra1łyżeczka
masło125gramów
pasta wasabi1łyżka
sok z cytryny1łyżka
sos sojowy1łyżka
szczypiorek1łyżeczka
tabasco-
ziarna sezamu1łyżeczka

 

Przepis

1. Smażymy ziarna sezamu

ziarna sezamu 1 łyżeczka  sok z cytryny 1 łyżka

Ziarna sezamu smażymy na sucho na patelni, dopóki lekko nie zbrązowieją. Polewamy je sokiem z cytryny.

2. Przygotowanie ziół

bazylia 2 łyżeczki  kolendra 1 łyżeczka  szczypiorek 1 łyżeczka  masło 125 gramów

Suszone zioła na drobno rozdrabniamy w moździerzu. Mieszamy z miękkim masłem oraz ziarnami sezamu.

3. Doprawianie

pasta wasabi 1 łyżka  sos sojowy 1 łyżka  tabasco

Dodajemy pastę wasabi, sos sojowy oraz 4 krople tabasco. Ubijamy na gładko.

4. 

Doprawione masło kładziemy na folię spożywczą, formujemy walec, zapakowujemy i wkładamy do lodówki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się