swiatwemnie.pl

Sardynkowa pasta

    

Doskonała i prosta pasta z sardynek albo innych rybek konserwowych w oleju.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

cebula150gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
jajka kurze3sztuki
masło100gramów
sardynki w oleju125gramów
ser topiony50gramów
sól-

1. 

masło 100 gramów  ser topiony 50 gramów  cebula 150 gramów

Do miksera wkładamy miękkie masło, ser i pokrojoną cebulę. Miksujemy na gładką masę.

2. 

sardynki w oleju 125 gramów  sól  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy rybki w oleju razem z olejem. Jeśli są konserwowane w całości usuwamy z nich szkielet - nie zawsze jest miękki i w paście podczas jedzenia moglibyśmy go czuć. Ponownie miksujemy, według smaku dodajemy sól (uwaga, niektóre ryby konserwowe w oleju są z dodatkiem soli) i mielony czarny pieprz.

3. 

jajka kurze 3 sztuki

Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy, ostudzone dodajemy do pasty. Na gładko miksujemy. Przed podawaniem dobrze jest pastę schłodzić kilka godzin w lodówce. Można ją również konsumować tuż po przygotowaniu tylko wtedy jest dość rzadka.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się