PRZEPISY

Sardynkowa pasta

Sardynkowa pasta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Doskonała i prosta pasta z sardynek albo innych rybek konserwowych w oleju.

przepis,fotoprzepis,ser topiony,sardynki w oleju,jajka kurze,Pasty,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

150

66

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

¼

5

łyżeczki

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

masło

100

734

gramów

kcal

sardynki w oleju

125

278

gramów

kcal

ser topiony

50

130

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

masło 100 gramów  ser topiony 50 gramów  cebula 150 gramów

Do miksera wkładamy miękkie masło, ser i pokrojoną cebulę. Miksujemy na gładką masę.

Do miksera wkładamy miękkie masło, ser i...

2. 

sardynki w oleju 125 gramów  sól  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy rybki w oleju razem z olejem. Jeśli są konserwowane w całości usuwamy z nich szkielet - nie zawsze jest miękki i w paście podczas jedzenia moglibyśmy go czuć. Ponownie miksujemy, według smaku dodajemy sól (uwaga, niektóre ryby konserwowe w oleju są z dodatkiem soli) i mielony czarny pieprz.

Dodajemy rybki w oleju razem z olejem. Jeśli są...

3. 

jajka kurze 3 sztuki

Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy, ostudzone dodajemy do pasty. Na gładko miksujemy. Przed podawaniem dobrze jest pastę schłodzić kilka godzin w lodówce. Można ją również konsumować tuż po przygotowaniu tylko wtedy jest dość rzadka.

Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się