Sardynkowa pasta

Doskonała i prosta pasta z sardynek albo innych rybek konserwowych w oleju.
przepis,fotoprzepis,ser topiony,sardynki w oleju,jajka kurze,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
sardynki w oleju | 125 278 | gramów kcal | |
ser topiony | 50 130 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
masło 100 gramów • ser topiony 50 gramów • cebula 150 gramów
Do miksera wkładamy miękkie masło, ser i pokrojoną cebulę. Miksujemy na gładką masę.

2.
sardynki w oleju 125 gramów • sól • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Dodajemy rybki w oleju razem z olejem. Jeśli są konserwowane w całości usuwamy z nich szkielet - nie zawsze jest miękki i w paście podczas jedzenia moglibyśmy go czuć. Ponownie miksujemy, według smaku dodajemy sól (uwaga, niektóre ryby konserwowe w oleju są z dodatkiem soli) i mielony czarny pieprz.

3.
jajka kurze 3 sztuki
Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy, ostudzone dodajemy do pasty. Na gładko miksujemy. Przed podawaniem dobrze jest pastę schłodzić kilka godzin w lodówce. Można ją również konsumować tuż po przygotowaniu tylko wtedy jest dość rzadka.

Smacznego!