PRZEPISY

Bakłażanowa pasta

Bakłażanowa pasta

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Pastę podajemy posmarowaną na chlebie albo bułkach, smakuje na ciepło i na zimno.

przepis,fotoprzepis,czosnek,bakłażan,pomidory,Pasty,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bakłażan

250

98

gramów

kcal

cebula

100

44

gramów

kcal

czosnek

3

17

ząbki

kcal

masło

10

74

gramów

kcal

oliwa

20

176

mililitrów

kcal

pomidory

250

63

gramów

kcal

słodka śmietana do gotowania

3

72

łyżki

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 100 gramów  czosnek 3 ząbki  oliwa 20 mililitrów

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy i wkładamy na gorący olej, smażymy.

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy i wkładamy na...

2. 

bakłażan 250 gramów

Bakłażan myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy go do cebuli z czosnkiem, solimy i 10 minut dusimy pod pokrywką.

Bakłażan myjemy i kroimy na mniejsze kawałki....

3. 

pomidory 250 gramów

Podczas duszenia bakłażanu zalewamy sobie wrzącą wodą pomidory, obieramy je i kroimy na kostki. Dodajemy je do bakłażanu i często mieszając 5 minut wszystko razem dusimy.

Podczas duszenia bakłażanu zalewamy sobie...

4. 

słodka śmietana do gotowania 3 łyżki  masło 10 gramów

Na koniec dodajemy słodką śmietanę i masło. Mieszamy, odstawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia.

Na koniec dodajemy słodką śmietanę i masło....

5. 

Lekko wystudzoną masę możemy jeszcze delikatnie rozmiksować blenderem.

Lekko wystudzoną masę możemy jeszcze delikatnie...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się