swiatwemnie.pl

Pasta ze skwarków

Pasta ze skwarków

    

Klasyczny przepis na ulubioną pastę ze skwarków.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:  Pasty  Ostatki  Bezglutenowe  

 

1. 

jajka kurze 3 sztuki  skwarki 250 gramów  musztarda stołowa 2 łyżki

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy i obieramy. Skwarki z musztardą cierpliwie miksujemy, często mieszając.

2. 

cebula 120 gramów  sól

Do miksera dodajemy obraną, pokrojoną cebulę i jajka. Wszystko razem miksujemy na gładko. Według potrzeby dodajemy sól. Ilość dodawanej soli zależy od zasolenia skwarków.

3. 

Pastę podajemy posmarowaną na świeżym chlebie. Pasują do niej warzywa, najbardziej papryka.

Smacznego!

cebula120gramów
jajka kurze3sztuki
musztarda stołowa2łyżki
skwarki250gramów
sól-

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się