swiatwemnie.pl

Pasta ze skwarków

     

Klasyczny przepis na ulubioną pastę ze skwarków.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:     

 

Cebula120gramów
Jajka kurze3sztuki
Musztarda stołowa2łyżki
Skwarki250gramów
Sól

1. 

jajka kurze 3 sztuki  skwarki 250 g  musztarda stołowa 2 łyżki

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy i obieramy. Skwarki z musztardą cierpliwie miksujemy, często mieszając.

2. 

cebula 120 g  sól

Do miksera dodajemy obraną, pokrojoną cebulę i jajka. Wszystko razem miksujemy na gładko. Według potrzeby dodajemy sól. Ilość dodawanej soli zależy od zasolenia skwarków.

3. 

Pastę podajemy posmarowaną na świeżym chlebie. Pasują do niej warzywa, najbardziej papryka.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się