swiatwemnie.pl

Pasta z piwnego sera

    

Wspaniała przekąska nie tylko dla miłośników piwa. Pasta nie jest odpowiednia dla dzieci oraz dla osób, które nie lubią przenikliwy pikantny aromat tego fantastycznego sera.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

cebula30gramów
masło-
mielona czerwona papryka1łyżeczka
piwo jasne-
ser piwny180gramów

1. 

ser piwny 180 gramów

Piwny ser podgrzewamy aby się lepiej rozcierał.

2. 

masło

Kroimy go do miski a następnie dodajemy miękkie masło. Mieszamy widelcem. Nie solimy!

3. 

cebula 30 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Dosypujemy do sera.

4. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Do pasty dodajemy paprykę...

5. 

piwo jasne

...oraz 4 łyżki piany z piwa. Pastą smarujemy cienką kromkę chleba i popijamy pozostałym piwem :)

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się