PRZEPISY

Pasta z piwnego sera

Pasta z piwnego sera

Wspaniała przekąska nie tylko dla miłośników piwa. Pasta nie jest odpowiednia dla dzieci oraz dla osób, które nie lubią przenikliwy pikantny aromat tego fantastycznego sera.

przepis,fotoprzepis,ser piwny,Pasty,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Kategorie

Pasty  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

cebula30gramów
masło-
mielona czerwona papryka1łyżeczka
piwo jasne-
ser piwny180gramów

 

Przepis

1. 

ser piwny 180 gramów

Piwny ser podgrzewamy aby się lepiej rozcierał.

2. 

masło

Kroimy go do miski a następnie dodajemy miękkie masło. Mieszamy widelcem. Nie solimy!

3. 

cebula 30 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Dosypujemy do sera.

4. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Do pasty dodajemy paprykę...

5. 

piwo jasne

...oraz 4 łyżki piany z piwa. Pastą smarujemy cienką kromkę chleba i popijamy pozostałym piwem :)

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się