Twarogowa pasta z jajkami

Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,twaróg wiejski z grudkami,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
cebula | 30 14 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
kminek | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
masło | 30 221 | gramów kcal | |
musztarda stołowa | ½ 10 | łyżki kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
twaróg wiejski z grudkami | 100 102 | gramów kcal |
Przepis
1.
jajka kurze 2 sztuki
Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

3.
twaróg wiejski z grudkami 100 gramów • sól ½ łyżeczki • kminek ¼ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Dodajemy twaróg, sól i przyprawy.

4.
Dodajemy gotowane żółtka.

5.
Białka z jajek na drobno siekamy...


Smacznego!