swiatwemnie.pl

Twarogowa pasta z jajkami

     

Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Cebula30gramów
Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Jajka kurze2sztuki
Kminek¼łyżeczki
Masło30gramów
Musztarda stołowa½łyżki
Serek wiejski z grudkami100gramów
Sól½łyżeczki

1. 

jajka kurze 2 sztuki

Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2. 

masło 30 g  cebula 30 g

Miękkie masło mieszamy z obraną, na drobno pokrojoną cebulą.

3. 

serek wiejski z grudkami 100 g  sól ½ łyżeczki  kminek ¼ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy twaróg, sól i przyprawy.

4. 

Dodajemy gotowane żółtka.

5. 

Białka z jajek na drobno siekamy...

6. 

musztarda stołowa ½ łyżki

...i razem z odrobiną musztardy dodajemy do pasty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się