swiatwemnie.pl

Twarogowa pasta z jajkami

    

Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

cebula30gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
jajka kurze2sztuki
kminek¼łyżeczki
masło30gramów
musztarda stołowa½łyżki
sól½łyżeczki
twaróg wiejski z grudkami100gramów

1. 

jajka kurze 2 sztuki

Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2. 

masło 30 gramów  cebula 30 gramów

Miękkie masło mieszamy z obraną, na drobno pokrojoną cebulą.

3. 

twaróg wiejski z grudkami 100 gramów  sól ½ łyżeczki  kminek ¼ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy twaróg, sól i przyprawy.

4. 

Dodajemy gotowane żółtka.

5. 

Białka z jajek na drobno siekamy...

6. 

musztarda stołowa ½ łyżki

...i razem z odrobiną musztardy dodajemy do pasty.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się