swiatwemnie.pl

Twarogowo - serowa pasta

    

Smaczna pasta pełna białka i korzystnego dla zdrowia szczypiorku. Podajemy ze świeżym pełnoziarnistym pieczywem.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

kminek½łyżeczki
serek topiony mazowiecki120gramów
szczypiorek15gramów
sól½łyżeczki
twaróg mielony120gramów

1. 

twaróg mielony 120 gramów  serek topiony mazowiecki 120 gramów  sól ½ łyżeczki  kminek ½ łyżeczki  szczypiorek 15 gramów

Szczypiorek myjemy i na drobno siekamy. Twaróg mieszamy ze serkiem topionym, solą i kminkiem. Na koniec dodajemy szczypiorek.

2. Propozycja podania

Podajemy za pomocą łyżki do lodów, którą przed wytworzeniem każdej kuleczki moczymy w zimnej wodzie.

Propozycja podania

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się