Twarogowo - serowa pasta

Smaczna pasta pełna białka i korzystnego dla zdrowia szczypiorku. Podajemy ze świeżym pełnoziarnistym pieczywem.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,serek topiony mazowiecki,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
kminek | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
serek topiony mazowiecki | 120 336 | gramów kcal | |
szczypiorek | 15 8 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
twaróg mielony | 120 143 | gramów kcal |
Przepis
1.
twaróg mielony 120 gramów • serek topiony mazowiecki 120 gramów • sól ½ łyżeczki • kminek ½ łyżeczki • szczypiorek 15 gramów
Szczypiorek myjemy i na drobno siekamy. Twaróg mieszamy ze serkiem topionym, solą i kminkiem. Na koniec dodajemy szczypiorek.

2. Propozycja podania
Podajemy za pomocą łyżki do lodów, którą przed wytworzeniem każdej kuleczki moczymy w zimnej wodzie.

Smacznego!