PRZEPISY

Czosnkowe smarowidło z cottage serem

Czosnkowe smarowidło z cottage serem

Doskonałe i bardzo smaczne smarowidło na chlebek lub bagietkę.

przepis,fotoprzepis,czosnek,serek wiejski,Pasty,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czerwona cebula50gramów
czosnek2ząbki
kminek mielony¼łyżeczki
masło50gramów
serek wiejski200gramów
sól himalajska różowa½łyżeczki

 

Przepis

1. 

czerwona cebula 50 gramów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy.

2. 

czosnek 2 ząbki  masło 50 gramów

Do pokrojonej cebuli dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek i miękkie masło. Mieszamy.

3. 

serek wiejski 200 gramów  sól himalajska różowa ½ łyżeczki  kminek mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy świeży ser, sól i kminek.

4. 

Mieszamy.

5. 

Smarowidło jest najsmaczniejsze na delikatnie podpieczonym chlebie w tosterze.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie