swiatwemnie.pl

Czosnkowe smarowidło z cottage serem

     

Doskonałe i bardzo smaczne smarowidło na chlebek lub bagietkę.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Czerwona cebula50gramów
Czosnek2ząbki
Kminek mielony¼łyżeczki
Masło50gramów
Serek wiejski200gramów
Sól himalajska różowa½łyżeczki

1. 

czerwona cebula 50 g

Cebulę obieramy i na drobno kroimy.

2. 

czosnek 2 ząbki  masło 50 g

Do pokrojonej cebuli dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek i miękkie masło. Mieszamy.

3. 

serek wiejski 200 g  sól himalajska różowa ½ łyżeczki  kminek mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy świeży ser, sól i kminek.

4. 

Mieszamy.

5. 

Smarowidło jest najsmaczniejsze na delikatnie podpieczonym chlebie w tosterze.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się