PRZEPISY

Pasta z twarogiem i pleśniowym serem

Pasta z twarogiem i pleśniowym serem

Kremowa pasta o wspaniałym smaku. Doskonała na chleb lub inne pieczywo, na śniadanie i na kolację.

przepis,fotoprzepis,ser pleśniowy typu Lazur,twaróg mielony,Pasty,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Kategorie

Pasty  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

cebula30gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek2ząbki
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)120gramów
masło30gramów
ser pleśniowy typu Lazur120gramów
sól-
twaróg mielony120gramów

 

Przepis

1. 

ser pleśniowy typu Lazur 120 gramów

Ser trzemy.

2. 

masło 30 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 120 gramów

Miękkie masło mieszamy ze śmietaną.

3. 

twaróg mielony 120 gramów  cebula 30 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  czosnek 2 ząbki

Dodajemy twaróg, obraną i pokrojoną cebulę, pieprz i obrany przeciśnięty czosnek.

4. 

sól

Dodajemy ser i blenderem miksujemy. Według smaku dosalamy, i gdy to nawet nie jest potrzebne ponieważ ser jest dostatecznie słony.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie