swiatwemnie.pl

Pasta z twarogiem i pleśniowym serem

     

Kremowa pasta o wspaniałym smaku. Doskonała na chleb lub inne pieczywo, na śniadanie i na kolację.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

ser pleśniowy typu Lazur 120 g

Ser trzemy.

2. 

masło 30 g  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 120 g

Miękkie masło mieszamy ze śmietaną.

3. 

twaróg mielony 120 g  cebula 30 g  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  czosnek 2 ząbki

Dodajemy twaróg, obraną i pokrojoną cebulę, pieprz i obrany przeciśnięty czosnek.

4. 

sól

Dodajemy ser i blenderem miksujemy. Według smaku dosalamy, i gdy to nawet nie jest potrzebne ponieważ ser jest dostatecznie słony.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się