swiatwemnie.pl

Pasta rybna z wędzonej makreli

Pasta rybna z wędzonej makreli

    

Łagodne smarowidło ze specyficznym smakiem wędzonej ryby.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:  Pasty  Bezglutenowe  

 

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cebula 50 gramów

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Cebulę obieramy, kroimy i łagodnie miksujemy.

2. 

ser topiony 140 gramów

Dodajemy ser oraz przyprawy. Miksujemy.

3. 

makrela wędzona 250 gramów

Makrelę rozcinamy na pół, usuwamy kręgosłup a mięso dokładnie obieramy od ości.

4. 

Dodajemy do serowej podstawy...

5. 

sól

...razem z jajkami a następnie miksujemy na pianę. Dosalamy według smaku.

6. 

Jeżeli nie jesteśmy pewni że makrela jest dobrze pozbawiona ości, możemy ją jeszcze przepuścić przez sitko żeby wyłapać ewentualne zostające kosteczki.

Smacznego!

cebula50gramów
jajka kurze2sztuki
makrela wędzona250gramów
ser topiony140gramów
sól-

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się