PRZEPISY

Pasta rybna z wędzonej makreli

Pasta rybna z wędzonej makreli

Łagodne smarowidło ze specyficznym smakiem wędzonej ryby.

przepis,fotoprzepis,makrela wędzona,Pasty,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Pasty  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

cebula50gramów
jajka kurze2sztuki
makrela wędzona250gramów
ser topiony140gramów
sól-

 

Przepis

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cebula 50 gramów

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Cebulę obieramy, kroimy i łagodnie miksujemy.

2. 

ser topiony 140 gramów

Dodajemy ser oraz przyprawy. Miksujemy.

3. 

makrela wędzona 250 gramów

Makrelę rozcinamy na pół, usuwamy kręgosłup a mięso dokładnie obieramy od ości.

4. 

Dodajemy do serowej podstawy...

5. 

sól

...razem z jajkami a następnie miksujemy na pianę. Dosalamy według smaku.

6. 

Jeżeli nie jesteśmy pewni że makrela jest dobrze pozbawiona ości, możemy ją jeszcze przepuścić przez sitko żeby wyłapać ewentualne zostające kosteczki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie