swiatwemnie.pl

Pasta rybna z wędzonej makreli

     

Łagodne smarowidło ze specyficznym smakiem wędzonej ryby.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Cebula50gramów
Jajka kurze2sztuki
Makrela wędzona250gramów
Ser topiony140gramów
Sól

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cebula 50 g

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Cebulę obieramy, kroimy i łagodnie miksujemy.

2. 

ser topiony 140 g

Dodajemy ser oraz przyprawy. Miksujemy.

3. 

makrela wędzona 250 g

Makrelę rozcinamy na pół, usuwamy kręgosłup a mięso dokładnie obieramy od ości.

4. 

Dodajemy do serowej podstawy...

5. 

sól

...razem z jajkami a następnie miksujemy na pianę. Dosalamy według smaku.

6. 

Jeżeli nie jesteśmy pewni że makrela jest dobrze pozbawiona ości, możemy ją jeszcze przepuścić przez sitko żeby wyłapać ewentualne zostające kosteczki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się