PRZEPISY

Jabłkowo - czekoladowy krem

Jabłkowo - czekoladowy krem

Smaczna domowa "nutella" dla dzieci na śniadanie. Podajemy posmarowaną na świeżym pieczywie albo na chałce. Możemy ją użyć również do przygotowania ciast lub ciasteczek.

przepis,fotoprzepis,jabłka,czekolada,Pasty,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ750gramów
czekolada100gramów
jabłka3kilogramów
kakao proszek100gramów
skrobia kukurydziana120gramów
woda400mililitrów

 

Przepis

1. 

jabłka 3 kilogramów  woda 400 mililitrów

Jabłka obieramy, kroimy, dolewamy wody i gotujemy do miękkości.

2. 

skrobia kukurydziana 120 gramów  kakao proszek 100 gramów

Jabłka odstawiamy do częściowego ostudzenia, potem je miksujemy blenderem, dodajemy skrobię kukurydzianą, kakao i ponownie miksujemy.

3. 

cukier kryształ 750 gramów  czekolada 100 gramów

Masę z powrotem kładziemy na ogień i doprowadzamy do wrzenia. Dosypujemy cukier i dodajemy czekoladę. Mieszamy do zgęstnienia.

4. 

Gorący krem napełniamy do mniejszych słoików. Od razu zamykamy wieczkiem ...

5. 

... i słoik odwracamy do góry dnem. Zostawiamy do ostudzenia w temperaturze pokojowej. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie