Sałatka z białej kapusty

Ulubiona sałatka z białą kapustą i majonezem. Jest to bardzo dobry przepis na jedną z jej wersji. Podajemy jako surówkę do potraw z mięsem. Docenią ją wszyscy uczestnicy imprezy, kiedy dołączymy ją do zimnych bufetów.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,seler,Sałatki warzywne,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne › Bezglutenowe › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) › Sezon - Seler ›Składniki
Składniki
cebula | 50 22 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 1.5 31 | łyżeczki kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
kapusta biała | 650 189 | gramów kcal | |
majonez | 300 2040 | mililitrów kcal | |
marchew | 150 68 | gramów kcal | |
ocet balsamiczny | 2 9 | łyżeczki kcal | |
seler | 200 100 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis





6.
czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • cukier kryształ 1.5 łyżeczki • ocet balsamiczny 2 łyżeczki
Z kapusty jak najmocniej wyciskamy wodę,którą puściła i mieszamy ją z resztą warzyw. Dodajemy pieprz, cukier i ocet balsamiczny. Dobrze mieszamy.

7.
majonez 300 mililitrów
Na koniec dodajemy do sałatki majonez. Sałatkę wstawiamy do lodówki i zostawiamy ją tam do następnego dnia.

Smacznego!