Sałatka z białej kapusty
Ulubiona sałatka z białą kapustą i majonezem. Jest to bardzo dobry przepis na jedną z jej wersji. Podajemy jako surówkę do potraw z mięsem. Docenią ją wszyscy uczestnicy imprezy, kiedy dołączymy ją do zimnych bufetów.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,seler,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne Bezglutenowe Sezonowe przepisy Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) Sezon - Seler
Składniki
Składniki
cebula | 50 | gramów | |
cukier kryształ | 1.5 | łyżeczki | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
kapusta biała | 650 | gramów | |
majonez | 300 | mililitrów | |
marchew | 150 | gramów | |
ocet balsamiczny | 2 | łyżeczki | |
seler | 200 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka |
Przepis
6.
czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • cukier kryształ 1.5 łyżeczki • ocet balsamiczny 2 łyżeczki
Z kapusty jak najmocniej wyciskamy wodę,którą puściła i mieszamy ją z resztą warzyw. Dodajemy pieprz, cukier i ocet balsamiczny. Dobrze mieszamy.
7.
majonez 300 mililitrów
Na koniec dodajemy do sałatki majonez. Sałatkę wstawiamy do lodówki i zostawiamy ją tam do następnego dnia.
Smacznego!