swiatwemnie.pl

Makówki (makiełki)

Przepis na uproszczoną wersję tradycyjnego bożonarodzeniowego słodkiego smakołyku.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Biała podłużna bułka4sztuki
Cukier puder80gramów
Mak mielony120gramów
Masło100gramów
Mleko tłuste 3,5%2.5decylitra

1. 

biała podłużna bułka 4 sztuki

Podłużne bułki kroimy na kółeczka.

2. 

mak mielony 120 g  cukier puder 80 g

Kółeczka z bułek posypujemy osłodzonym mielonym makiem.

3. 

mleko tłuste 3,5% 2.5 dl  masło 100 g

Zalewamy ugotowanym mlekiem i mieszamy. Podajemy polane roztopionym masłem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się