swiatwemnie.pl

Dodatki > Dodatki warzywne

Dodatki warzywne

 

Duszona biała kapusta

Duszona biała kapusta

Duszoną kapustę najlepiej podawać z pieczoną kaczką lub pieczoną wieprzowiną. Przygotowując kapustę doprowadzimy cukier do karmelizacji, musimy wiedzieć, że gotowe danie będzie miało zawsze inny kolor, w zależności od stopnia karmelizacji cukru.Zobacz więcej

Pikantna pasta z bakłażana

Pikantna pasta z bakłażana

Gęsta pasta z bakłażana jest doskonałym dodatkiem do grillowanego mięsa. Smaczne wegetariańskie danie przygotujemy gdy ją podamy z pieczonymi ziemniakami.Zobacz więcej

Zapiekany słodki ziemniak z dynią hokkaido

Zapiekany słodki ziemniak z dynią hokkaido

Przekąska pełna witamin, doskonała jako dodatek do mięsa drobiowego i wołowiny. Wersję nisko tłuszczową uzyskamy, jeśli zamienimy boczek i ser na świeżo wyciśnięty czosnek.Zobacz więcej

Selerowe puree

Selerowe puree

Delikatne ziemniaczano-selerowe puree, odpowiednie jako dodatek do ryby, albo soczystego saute.Zobacz więcej

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Zdrowy dodatek do dań z wieprzowego i wołowego mięsa. Z porcji 250g uzyskacie jedynie 125 kcal.Zobacz więcej

Placki z cukinii

Placki z cukinii

Prosty przepis na przygotowanie delikatnych placków z cukinii.Zobacz więcej

Marchwiowo ziemniaczane puree

Marchwiowo ziemniaczane puree

Puree podajemy z różnym mięsem poddanym obróbce cieplnej. Nadaje się też jako kolorowy i ciekawy dodatek do obiadu dla dzieci.Zobacz więcej

Czerwona kapusta z pomarańczą

Czerwona kapusta z pomarańczą

Duszona czerwona kapusta ze świeżym pomarańczowym sokiem ma delikatny, cytrusowy smak.Zobacz więcej

Duszona kiszona kapusta

Duszona kiszona kapusta

Smaczny dodatek do drobiu podawanego z knedlem.Zobacz więcej

Pieczona ćwikła z czosnkiem

Pieczona ćwikła z czosnkiem

Smaczny dodatek do mięsa. Nadaje się również jako przystawka z serową ozdobą. Ciekawy wegetariański obiad może wytworzyć ta pieczona ćwikła z kapustą włoską na gęsto.Zobacz więcej

Pieczona dynia

Pieczona dynia

Zdrowa pychota. Pieczoną dynię możecie konsumować od razu po jej upieczeniu i obraniu. Zazwyczaj jest dość słodka no ale możecie sobie ją delikatnie dosłodzić. Oprócz bezpośredniej konsumpcji przygotowujemy z miąższu dyni smaczne słodkie ciasta.Zobacz więcej

Duszona miodowa kapusta

Duszona miodowa kapusta

Biała kapusta o słodkim miodowym smaku jest doskonałym dodatkiem do słonej pieczonej kaczki.Zobacz więcej

Miodowa dynia z cynamonem

Miodowa dynia z cynamonem

Słodka pieczona dynia, to najlepszy zdrowy i pachnący smakołyk :)Zobacz więcej

Duszone warzywa z kokosem i borówkami

Duszone warzywa z kokosem i borówkami

Interesujące w smaku, przyrządzone na słodko warzywa idealne jako dodatek do wielu dań. Warto spróbować takie danie zaoferować dzieciom, które nie przepadają za warzywami.Zobacz więcej

Pikantny dal z soczewicy i grochu

Pikantny dal z soczewicy i grochu

Dal to strączkowa kasza podawana jako podstawowa część indyjskiego obiadowego menu. To bardzo zdrowe danie, pełne białka, jest również popularne w innych krajach Orientu.Zobacz więcej

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

Szybko przygotowany duszony kapuściany dodatek, doskonały do wszystkich pieczonych mięs.Zobacz więcej

Duszona czerwona kapusta z jabłkami

Duszona czerwona kapusta z jabłkami

Łagodna, słodko-kwaśna duszona kapusta z jabłkami, borówkami i cynamonem. Ciekawy w smaku dodatek do pieczonej kaczki.Zobacz więcej

 
 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się