swiatwemnie.pl

Dodatki > Dodatki warzywne

Dodatki warzywne

 
Pikantny dal z soczewicy i grochu

Dal to strączkowa kasza podawana jako podstawowa część indyjskiego obiadowego menu. To bardzo zdrowe danie, pełne białka, jest również popularne w innych krajach Orientu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 45 min.

Trudność

średnia

Miodowa dynia z cynamonem

Słodka pieczona dynia, to najlepszy zdrowy i pachnący smakołyk :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

niska

Duszona czerwona kapusta z jabłkami

Łagodna, słodko-kwaśna duszona kapusta z jabłkami, borówkami i cynamonem. Ciekawy w smaku dodatek do pieczonej kaczki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kiszona kapusta na czerwonej cebuli

Szybko przygotowany duszony kapuściany dodatek, doskonały do wszystkich pieczonych mięs.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Duszone warzywa z kokosem i borówkami

Interesujące w smaku, przyrządzone na słodko warzywa idealne jako dodatek do wielu dań. Warto spróbować takie danie zaoferować dzieciom, które nie przepadają za warzywami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Duszona miodowa kapusta

Biała kapusta o słodkim miodowym smaku jest doskonałym dodatkiem do słonej pieczonej kaczki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Pieczona dynia

Zdrowa pychota. Pieczoną dynię możecie konsumować od razu po jej upieczeniu i obraniu. Zazwyczaj jest dość słodka no ale możecie sobie ją delikatnie dosłodzić. Oprócz bezpośredniej konsumpcji przygotowujemy z miąższu dyni smaczne słodkie ciasta.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Pieczona ćwikła z czosnkiem

Smaczny dodatek do mięsa. Nadaje się również jako przystawka z serową ozdobą. Ciekawy wegetariański obiad może wytworzyć ta pieczona ćwikła z kapustą włoską na gęsto.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Duszona kiszona kapusta

Smaczny dodatek do drobiu podawanego z knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Czerwona kapusta z pomarańczą

Duszona czerwona kapusta ze świeżym pomarańczowym sokiem ma delikatny, cytrusowy smak.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Marchwiowo ziemniaczane puree

Puree podajemy z różnym mięsem poddanym obróbce cieplnej. Nadaje się też jako kolorowy i ciekawy dodatek do obiadu dla dzieci.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Placki z cukinii

Prosty przepis na przygotowanie delikatnych placków z cukinii.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Zdrowy dodatek do dań z wieprzowego i wołowego mięsa. Z porcji 250g uzyskacie jedynie 125 kcal.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Dynia zapiekana z bryndzą

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Selerowe puree

Delikatne ziemniaczano-selerowe puree, odpowiednie jako dodatek do ryby, albo soczystego saute.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Zapiekany słodki ziemniak z dynią hokkaido

Przekąska pełna witamin, doskonała jako dodatek do mięsa drobiowego i wołowiny. Wersję nisko tłuszczową uzyskamy, jeśli zamienimy boczek i ser na świeżo wyciśnięty czosnek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Pikantna pasta z bakłażana

Gęsta pasta z bakłażana jest doskonałym dodatkiem do grillowanego mięsa. Smaczne wegetariańskie danie przygotujemy gdy ją podamy z pieczonymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Duszona biała kapusta

Duszoną kapustę najlepiej podawać z pieczoną kaczką lub pieczoną wieprzowiną. Przygotowując kapustę doprowadzimy cukier do karmelizacji, musimy wiedzieć, że gotowe danie będzie miało zawsze inny kolor, w zależności od stopnia karmelizacji cukru.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Duszona czerwona kapusta

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się