PRZEPISY

Zupa z soczewicy i kapusty kiszonej

Zupa z soczewicy i kapusty kiszonej

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Gęsta farmerska zupa z soczewicy, kaszy, kapusty i wędzonego mięsa.

przepis,fotoprzepis,soczewica,kiszona kapusta,wędzone mięso,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

imbir mielony

1

5

łyżeczka

kcal

kasza jęczmienna

100

350

gramów

kcal

kiszona kapusta

350

70

gramów

kcal

kminek

½

9

łyżeczki

kcal

rosół z mięsa wędzonego

½

650

litra

kcal

soczewica

200

666

gramów

kcal

suszone grzyby

30

38

gramów

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

sól

0

??

kcal

woda

1.5

0

litra

kcal

wędzone mięso

350

946

gramów

kcal

 

Przepis

1. Kasza

kasza jęczmienna 100 gramów

Kaszę przepłukujemy i gotujemy w wodzie przez 30 minut.

Kaszę przepłukujemy i gotujemy w wodzie przez 30...

2. Soczewica

soczewica 200 gramów  woda 1.5 litra  sól ½ łyżeczki

Soczewicę przebieramy i przez pół godziny moczymy ją w wodzie. Potem wodę wylewamy, dolewamy czystej, dodajemy sól i soczewicę gotujemy na półmiękko.

Soczewicę przebieramy i przez pół godziny...

3. Grzyby

suszone grzyby 30 gramów

Grzyby moczymy w wodzie na czas gotowania soczewicy.

Grzyby moczymy w wodzie na czas gotowania...

4. Kapusta i mięso

kiszona kapusta 350 gramów  wędzone mięso 350 gramów

Kapustę wyciskamy, jak jest zbyt długa kroimy ją na mniejsze kawałki. Mięso wędzone gotujemy podczas gotowania soczewicy i kroimy je na małe kawałki.

5. 

rosół z mięsa wędzonego ½ litra  sól  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek ½ łyżeczki

Do półmiękkiej soczewicy dodajemy przygotowaną kapustę, odcedzone grzyby, dolewamy wywar z wędzonego mięsa, solimy, pieprzymy, dosypujemy kminku i wszystko razem gotujemy 15 minut.

Do półmiękkiej soczewicy dodajemy przygotowaną...

6. 

imbir mielony 1 łyżeczka

Na koniec dodajemy pokrojone mięso, kaszę i mielony imbir.

Na koniec dodajemy pokrojone mięso, kaszę i...

7. 

Zupę od razu podajemy. Gdy długo stoi to gęstnieje, ponieważ kasza jeszcze wchłania wodę.

Zupę od razu podajemy. Gdy długo stoi to...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się