Zupa z soczewicy i kapusty kiszonej

Gęsta farmerska zupa z soczewicy, kaszy, kapusty i wędzonego mięsa.
przepis,fotoprzepis,soczewica,kiszona kapusta,wędzone mięso,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe
Zupy z roślin strączkowych
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
imbir mielony | 1 5 | łyżeczka kcal | |
kasza jęczmienna | 100 350 | gramów kcal | |
kiszona kapusta | 350 70 | gramów kcal | |
kminek | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
rosół z mięsa wędzonego | ½ 650 | litra kcal | |
soczewica | 200 666 | gramów kcal | |
suszone grzyby | 30 38 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 1.5 0 | litra kcal | |
wędzone mięso | 350 946 | gramów kcal |
Przepis

2. Soczewica
soczewica 200 gramów • woda 1.5 litra • sól ½ łyżeczki
Soczewicę przebieramy i przez pół godziny moczymy ją w wodzie. Potem wodę wylewamy, dolewamy czystej, dodajemy sól i soczewicę gotujemy na półmiękko.


4. Kapusta i mięso
kiszona kapusta 350 gramów • wędzone mięso 350 gramów
Kapustę wyciskamy, jak jest zbyt długa kroimy ją na mniejsze kawałki. Mięso wędzone gotujemy podczas gotowania soczewicy i kroimy je na małe kawałki.
5.
rosół z mięsa wędzonego ½ litra • sól • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kminek ½ łyżeczki
Do półmiękkiej soczewicy dodajemy przygotowaną kapustę, odcedzone grzyby, dolewamy wywar z wędzonego mięsa, solimy, pieprzymy, dosypujemy kminku i wszystko razem gotujemy 15 minut.


7.
Zupę od razu podajemy. Gdy długo stoi to gęstnieje, ponieważ kasza jeszcze wchłania wodę.

Smacznego!