PRZEPISY

Ciemna zupa fasolowa

Ciemna zupa fasolowa

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Gęsta zupa fasolowa z warzywami. Wedle smaku można podawać z kwaśną śmietaną.

przepis,fotoprzepis,fasola duża pinto,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

fasola duża pinto

150

510

gramów

kcal

liść laurowy

2

??

sztuki

kcal

marchew

100

45

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

1.5

79

łyżki

kcal

olej słonecznikowy

3

405

łyżki

kcal

papryka

60

10

gramów

kcal

por

60

28

gramów

kcal

sól

¾

0

łyżeczki

kcal

sól

0

??

kcal

woda

1150

0

mililitrów

kcal

ziemniaki

250

230

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

fasola duża pinto 150 gramów  liść laurowy 2 sztuki  sól ¾ łyżeczki  woda 750 mililitrów

Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 24 godziny. Wodę wylewamy, wlewamy świeżą w podanej ilości, solimy, dodajemy liść laurowy a następnie gotujemy przez godzinę prawie do miękkości.

Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 24 godziny....

2. 

marchew 100 gramów  ziemniaki 250 gramów

Obieramy marchew oraz ziemniaki. Myjemy i kroimy.

Obieramy marchew oraz ziemniaki. Myjemy i kroimy....

3. 

Warzywa dodajemy do fasoli i dalej wszystko razem gotujemy przez około 20-30 minut, do miękkości.

Warzywa dodajemy do fasoli i dalej wszystko razem...

4. 

papryka 60 gramów  por 60 gramów

Paprykę i por obieramy, myjemy i kroimy na drobno.

Paprykę i por obieramy, myjemy i kroimy na...

5. 

czosnek 2 ząbki  olej słonecznikowy 3 łyżki

Czosnek obieramy, trzemy i smażymy na oleju.

Czosnek obieramy, trzemy i smażymy na oleju....

6. 

mąka chlebowa pszenna T750 1.5 łyżki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Dodajemy paprykę, por i smażymy na miękko. Dosypujemy mąkę, mieloną czerwoną paprykę oraz pieprz. Mieszamy...

Dodajemy paprykę, por i smażymy na miękko....

7. 

woda 400 mililitrów

...dolewamy wodę i zagotowujemy.

...dolewamy wodę i zagotowujemy....

8. 

sól

Zawiesinę nie przecedzamy ale razem z warzywami ją wlewamy do zupy. Przygotujemy i wedle smaku dosalamy.

Zawiesinę nie przecedzamy ale razem z warzywami...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się