Ciemna zupa fasolowa

Gęsta zupa fasolowa z warzywami. Wedle smaku można podawać z kwaśną śmietaną.
przepis,fotoprzepis,fasola duża pinto,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe
Zupy z roślin strączkowych
Składniki
Składniki
| czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
| czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
| fasola duża pinto | 150 510 | gramów kcal | |
| liść laurowy | 2 ?? | sztuki kcal | |
| marchew | 100 45 | gramów kcal | |
| mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 1.5 79 | łyżki kcal | |
| olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
| papryka | 60 10 | gramów kcal | |
| por | 60 28 | gramów kcal | |
| sól | ¾ 0 | łyżeczki kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | |
| woda | 1150 0 | mililitrów kcal | |
| ziemniaki | 250 230 | gramów kcal |
Przepis
1.
fasola duża pinto 150 gramów • liść laurowy 2 sztuki • sól ¾ łyżeczki • woda 750 mililitrów
Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 24 godziny. Wodę wylewamy, wlewamy świeżą w podanej ilości, solimy, dodajemy liść laurowy a następnie gotujemy przez godzinę prawie do miękkości.

3.
Warzywa dodajemy do fasoli i dalej wszystko razem gotujemy przez około 20-30 minut, do miękkości.


6.
mąka chlebowa pszenna T750 1.5 łyżki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Dodajemy paprykę, por i smażymy na miękko. Dosypujemy mąkę, mieloną czerwoną paprykę oraz pieprz. Mieszamy...


8.
Zawiesinę nie przecedzamy ale razem z warzywami ją wlewamy do zupy. Przygotujemy i wedle smaku dosalamy.

Smacznego!
























