swiatwemnie.pl

Bożonarodzeniowa soczewica z kapustą i grzybami

     

Prosta bożonarodzeniowa zupa, która ma w sobie smak ulubionej kiszonej kapusty, soczewicy i świeżych grzyb.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Czosnek2ząbki
Jogurt naturalny 3,5% tłuszczu170gramów
Kiszona kapusta150gramów
Mielona czerwona papryka1łyżeczka
Mąka chlebowa pszenna t75030gramów
Pieczarki100gramów
Soczewica sterylizowana250gramów
Sól1łyżeczka
Woda750mililitrów
Zalewa z kiszonej kapusty250mililitrów

1. 

kiszona kapusta 150 g  zalewa z kiszonej kapusty 250 ml  woda 750 ml  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  sól 1 łyżeczka

Do garnka dajemy kapustę, wlewamy zalewę z kapusty i wodę, dodajemy paprykę, sól i doprowadzamy do wrzenia.

2. 

pieczarki 100 g

Oczyszczamy, myjemy i na plasterki kroimy pieczarki. Dodajemy je do zupy i 20 minut gotujemy.

3. 

soczewica sterylizowana 250 g

Dodajemy ugotowaną soczewicę.

4. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 170 g  mąka chlebowa pszenna T750 30 g

W jogurcie mieszamy mąkę.

5. 

czosnek 2 ząbki

Zawiesinę dodajemy do zupy razem z oczyszczonym i przeciśniętym czosnkiem i zagotowujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się