swiatwemnie.pl

Bożonarodzeniowa soczewica z kapustą i grzybami

    

Prosta bożonarodzeniowa zupa, która ma w sobie smak ulubionej kiszonej kapusty, soczewicy i świeżych grzyb.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

czosnek2ząbki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu170gramów
kiszona kapusta150gramów
mielona czerwona papryka1łyżeczka
mąka chlebowa pszenna T75030gramów
pieczarki100gramów
soczewica sterylizowana250gramów
sól1łyżeczka
woda750mililitrów
zalewa z kiszonej kapusty250mililitrów

1. 

kiszona kapusta 150 gramów  zalewa z kiszonej kapusty 250 mililitrów  woda 750 mililitrów  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  sól 1 łyżeczka

Do garnka dajemy kapustę, wlewamy zalewę z kapusty i wodę, dodajemy paprykę, sól i doprowadzamy do wrzenia.

2. 

pieczarki 100 gramów

Oczyszczamy, myjemy i na plasterki kroimy pieczarki. Dodajemy je do zupy i 20 minut gotujemy.

3. 

soczewica sterylizowana 250 gramów

Dodajemy ugotowaną soczewicę.

4. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 170 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 30 gramów

W jogurcie mieszamy mąkę.

5. 

czosnek 2 ząbki

Zawiesinę dodajemy do zupy razem z oczyszczonym i przeciśniętym czosnkiem i zagotowujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się