PRZEPISY

Zupa z dużej pstrokatej fasoli

Zupa z dużej pstrokatej fasoli

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Duża zupa, z dużej fasoli, z dużymi kawałkami wędzonego mięsa, dla bardzo dużych głodomorów. Dla mniejszych głodomorów gotujemy zupę z połowy wymienionych składników.

przepis,fotoprzepis,fasola duża pinto,wędzone mięso,ziemniaki,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

150

66

gramów

kcal

cukier kryształ

2

41

łyżeczki

kcal

czosnek

20

22

gramów

kcal

fasola duża pinto

350

1190

gramów

kcal

liść laurowy

2

??

sztuki

kcal

majeranek

2

35

łyżki

kcal

mielona czerwona papryka

4

63

łyżeczki

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

100

347

gramów

kcal

smalec

30

269

gramów

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

sól warzywna Natur

0

??

kcal

woda

0

??

kcal

woda

4

0

litry

kcal

wędzone mięso

1

2700

kilogram

kcal

ziemniaki

700

644

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

fasola duża pinto 350 gramów  woda  woda 2.5 litra  liść laurowy 2 sztuki  sól 2 łyżeczki

Fasolę przebieramy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc, napęcznieć. Przed gotowaniem wodę zlewamy, wlewamy świeżej, dodajemy liść laurowy, sól i fasolę do miękkości gotujemy (około 1 godzinę).

Fasolę przebieramy, zalewamy zimną wodą i...

2. 

wędzone mięso 1 kilogram

Wędzone mięso wkładamy do zimnej wody i gotujemy do miękkości (około 1-1,5 godziny).

Wędzone mięso wkładamy do zimnej wody i...

3. 

ziemniaki 700 gramów

Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na drobne kostki. Dodajemy je do fasoli i gotujemy aż ziemniaki zmiękną (około 20 minut).

Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na drobne...

4. 

Ugotowane mięso wyciągamy i kroimy na kostki.

Ugotowane mięso wyciągamy i kroimy na kostki....

5. 

cebula 150 gramów  smalec 30 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów

Cebulę obieramy i smażymy na oleju. Dodajemy mąkę i podsmażamy.

Cebulę obieramy i smażymy na oleju. Dodajemy...

6. 

mielona czerwona papryka 4 łyżeczki  woda 1.5 litra

Garnek ściągamy z ognia, dodajemy paprykę i zalewamy gorącą wodą.

Garnek ściągamy z ognia, dodajemy paprykę i...

7. 

Garnek stawiamy z powrotem na ogień a zasmażkę przesmażamy. Do fasoli i ziemniaków dodajemy wędzone mięso.

Garnek stawiamy z powrotem na ogień a zasmażkę...

8. 

Zasmażkę przecedzamy do zupy, gotujemy.

Zasmażkę przecedzamy do zupy, gotujemy....

9. 

czosnek 20 gramów  cukier kryształ 2 łyżeczki

Dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku, cukier...

Dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku, cukier......

10. 

majeranek 2 łyżki  sól warzywna Natur

... i majeranek. Do smaku dosalamy.

... i majeranek. Do smaku dosalamy....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się