PRZEPISY

Świąteczna kapustnica

Świąteczna kapustnica

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Świąteczna kapustnica miałaby być rzadka, miałaby pełnić rolę przystawki przed wieczerzą Wigilijną. Mimo iż jej ugotowana ilość kusi do skonsumowania pełnego talerza, pamiętajmy,że jest jeszcze lepsza na drugi dzień, jak chwilkę postoi :)

przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,kiszona kapusta,śliwki suszone,suszone grzyby,świąteczna kiełbasa wieprzowa,Zupy mięsne,Boże Narodzenie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

200

88

gramów

kcal

kiszona kapusta

1.5

300

kilograma

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

smalec

2

269

łyżki

kcal

suszone grzyby

50

63

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

woda

2

0

litry

kcal

łopatka wieprzowa

400

1192

gramów

kcal

śliwki suszone

8

??

sztuk

kcal

świąteczna kiełbasa wieprzowa

400

1280

gramów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsnego podkładu

smalec 2 łyżki  cebula 200 gramów  łopatka wieprzowa 400 gramów  sól 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  woda 2 litry

Cebulę obieramy, drobno siekamy i dusimy na smalcu. Mięso myjemy, kroimy na kostki, dodajemy do cebuli. Jak mięso naciągnie, dodajemy sól, mieloną czerwoną paprykę i podlewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i na mniejszym ogniu pod przykrywką gotujemy około 40 minut.

Cebulę obieramy, drobno siekamy i dusimy na...

2. Kiszona kapusta

kiszona kapusta 1.5 kilograma  śliwki suszone 8 sztuk  suszone grzyby 50 gramów  woda  świąteczna kiełbasa wieprzowa 400 gramów

Do mięsa dodajemy kiszoną kapustę z większą ilością wody z kapusty z opakowania, śliwki, grzyby i kiełbaskę w całości. W razie potrzeby, gęstości zupy i jej kwasowości możemy dodać wody. Gotujemy 15 minut.

Do mięsa dodajemy kiszoną kapustę z większą...

3. 

Z kapustnicy wybieramy kiełbasę, kroimy ją na krążki, które wrzucamy z powrotem do całej zawartości zupy i mieszamy. Podajemy z plecionką.

Z kapustnicy wybieramy kiełbasę, kroimy ją na...

4. 

Serwujemy

Serwujemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się