PRZEPISY

Udka z kurczaka na kiszonej kapuście

Udka z kurczaka na kiszonej kapuście

Jedna z wielu możliwości na upieczenie drobiu.

przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,ćwiartki z kurczaka,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

kiszona kapusta1kilogram
mielona czerwona papryka-
sos sojowy-
sól-
ćwiartki z kurczaka6sztuk

 

Przepis

1. 

kiszona kapusta 1 kilogram

Kiszoną kapustę przepłukujemy pod bieżącą wodą i równomiernie rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego.

2. 

ćwiartki z kurczaka 6 sztuk  sól  mielona czerwona papryka  sos sojowy

Ćwiartki z kurczaka myjemy, solimy, posypujemy mieloną czerwoną papryką i układamy na przygotowanej kapuście. Skrapiamy je sojowym sosem. Naczynie zamykamy i pieczemy w piekarniku na średnim stopniu 40 minut. Naczynie odkrywamy i ćwiartki zapiekamy po wierzchu na chrupiąco, około 20 minut na najwyższym stopniu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się