swiatwemnie.pl

Udka z kurczaka na kiszonej kapuście

     

Jedna z wielu możliwości na upieczenie drobiu.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

kiszona kapusta 1 kg

Kiszoną kapustę przepłukujemy pod bieżącą wodą i równomiernie rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego.

2. 

ćwiartki z kurczaka 6 sztuk  sól  mielona czerwona papryka  sos sojowy

Ćwiartki z kurczaka myjemy, solimy, posypujemy mieloną czerwoną papryką i układamy na przygotowanej kapuście. Skrapiamy je sojowym sosem. Naczynie zamykamy i pieczemy w piekarniku na średnim stopniu 40 minut. Naczynie odkrywamy i ćwiartki zapiekamy po wierzchu na chrupiąco, około 20 minut na najwyższym stopniu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się