PRZEPISY

Wołowy gulasz

Wołowy gulasz

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Mięciutka i soczysta wołowina w fantastycznym winnym sosie z warzywami.

przepis,fotoprzepis,mięso wołowe,czerwone wytrawne wino,Wołowina,Bezglutenowe

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

Lekkie ziemniaczane puree przepis

0

??

kcal

cebula

100

44

gramów

kcal

czerwone wytrawne wino

200

164

mililitrów

kcal

czosnek

1

6

ząbek

kcal

marchew

200

90

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

mięso wołowe

700

1015

gramów

kcal

olej słonecznikowy

50

450

mililitrów

kcal

pietruszka

0

??

kcal

pomidory

300

75

gramów

kcal

seler

0

??

kcal

sól

1.5

0

łyżeczki

kcal

woda

50

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

mięso wołowe 700 gramów

Wołowe mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

Wołowe mięso myjemy i kroimy na mniejsze...

2. 

marchew 200 gramów

Obieramy marchewkę, myjemy i kroimy na kółeczka.

Obieramy marchewkę, myjemy i kroimy na...

3. 

pomidory 300 gramów

Pomidory na chwilę zanurzamy w gorącej wodzie, wodę wylewamy a pomidory obieramy. Kroimy.

Pomidory na chwilę zanurzamy w gorącej wodzie,...

4. 

olej słonecznikowy 50 mililitrów  cebula 100 gramów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na...

5. 

czosnek 1 ząbek

Dodajemy obrany i starty czosnek.

Dodajemy obrany i starty czosnek....

6. 

Dodajemy mięso i smażymy dopóki nie naciągnie.

Dodajemy mięso i smażymy dopóki nie naciągnie....

7. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  pietruszka  seler

Ściągamy z ognia, dosypujemy paprykę, dodajemy marchewkę (możemy dodać również kawałek pietruszki i selera pokrojonego na małe kawałki) i mieszamy.

Ściągamy z ognia, dosypujemy paprykę, dodajemy...

8. 

Do mięsa z warzywami dodajemy pomidory, ...

Do mięsa z warzywami dodajemy pomidory, ......

9. 

czerwone wytrawne wino 200 mililitrów  sól 1.5 łyżeczki

... podlewamy winem i dodajemy sól. Mieszamy.

... podlewamy winem i dodajemy sól. Mieszamy....

10. 

woda 50 mililitrów

Dusimy pod pokrywką, często mieszając około 90 minut (do miękkości mięsa). Według potrzeby możemy podlać odrobiną wody.

Dusimy pod pokrywką, często mieszając około 90...

11. 

Lekkie ziemniaczane puree przepis

Podajemy z ziemniaczanym puree.

Podajemy z ziemniaczanym puree....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się