Wołowy gulasz

Mięciutka i soczysta wołowina w fantastycznym winnym sosie z warzywami.
przepis,fotoprzepis,mięso wołowe,czerwone wytrawne wino,Wołowina,Bezglutenowe
Wołowina
Składniki
Składniki
Lekkie ziemniaczane puree przepis | 0 ?? | kcal | |
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
czerwone wytrawne wino | 200 164 | mililitrów kcal | |
czosnek | 1 6 | ząbek kcal | |
marchew | 200 90 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
mięso wołowe | 700 1015 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 50 450 | mililitrów kcal | |
pietruszka | 0 ?? | kcal | |
pomidory | 300 75 | gramów kcal | |
seler | 0 ?? | kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 50 0 | mililitrów kcal |
Przepis


3.
pomidory 300 gramów
Pomidory na chwilę zanurzamy w gorącej wodzie, wodę wylewamy a pomidory obieramy. Kroimy.

4.
olej słonecznikowy 50 mililitrów • cebula 100 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.


6.
Dodajemy mięso i smażymy dopóki nie naciągnie.

7.
mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • pietruszka • seler
Ściągamy z ognia, dosypujemy paprykę, dodajemy marchewkę (możemy dodać również kawałek pietruszki i selera pokrojonego na małe kawałki) i mieszamy.

8.
Do mięsa z warzywami dodajemy pomidory, ...

9.
czerwone wytrawne wino 200 mililitrów • sól 1.5 łyżeczki
... podlewamy winem i dodajemy sól. Mieszamy.

10.
woda 50 mililitrów
Dusimy pod pokrywką, często mieszając około 90 minut (do miękkości mięsa). Według potrzeby możemy podlać odrobiną wody.


Smacznego!