swiatwemnie.pl

Wieprzowy wok z tofu

    

Kolorowy wok z azjatyckiej kuchni. Podajemy z ryżem albo ryżowym makaronem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

czerwona cebula 80 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki  Udo wieprzowe 200 gramów

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy mięso pokrojone na paseczki.

2. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  sól ½ łyżeczki  fasola Mungo 200 gramów  woda

Po naciągnięciu mięsa dodajemy paprykę, sól i wlewamy wodę (400ml). Dusimy pod pokrywką 30 minut. Fasolę gotujemy na miękko w delikatnie słonej wodzie.

3. 

warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) 350 gramów

Do uduszonego mięsa dodajemy warzywa i mieszamy.

4. 

ser biały tofu 180 gramów

Natychmiast dodajemy pokrojone tofu i fasolę. Zamiast fasoli Mungo możemy użyć inną ugotowaną fasolę. Zawartość woku krótko gotujemy - 5 minut dusimy.

5. 

woda 300 mililitrów  skrobia kukurydziana 15 gramów  sos sojowy  pikantny sos chili

W wodzie mieszamy skrobię kukurydzianą i pokarm zagęszczamy. Według smaku dodajemy sojowy i chili sos.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się