PRZEPISY

Wieprzowy wok z tofu

Wieprzowy wok z tofu

Kolorowy wok z azjatyckiej kuchni. Podajemy z ryżem albo ryżowym makaronem.

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,fasola Mungo,ser biały tofu,Wieprzowina,Kuchnia chińska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Kuchnia chińska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe200gramów
czerwona cebula80gramów
fasola Mungo200gramów
mielona czerwona papryka2łyżeczki
olej słonecznikowy3łyżki
pikantny sos chili-
ser biały tofu180gramów
skrobia kukurydziana15gramów
sos sojowy-
sól½łyżeczki
warzywa (azjatycka mieszanka warzyw)350gramów
woda300mililitrów
woda-

 

Przepis

1. 

czerwona cebula 80 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki  Udo wieprzowe 200 gramów

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy mięso pokrojone na paseczki.

2. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  sól ½ łyżeczki  fasola Mungo 200 gramów  woda

Po naciągnięciu mięsa dodajemy paprykę, sól i wlewamy wodę (400ml). Dusimy pod pokrywką 30 minut. Fasolę gotujemy na miękko w delikatnie słonej wodzie.

3. 

warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) 350 gramów

Do uduszonego mięsa dodajemy warzywa i mieszamy.

4. 

ser biały tofu 180 gramów

Natychmiast dodajemy pokrojone tofu i fasolę. Zamiast fasoli Mungo możemy użyć inną ugotowaną fasolę. Zawartość woku krótko gotujemy - 5 minut dusimy.

5. 

woda 300 mililitrów  skrobia kukurydziana 15 gramów  sos sojowy  pikantny sos chili

W wodzie mieszamy skrobię kukurydzianą i pokarm zagęszczamy. Według smaku dodajemy sojowy i chili sos.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie