Wieprzowy wok z tofu

Kolorowy wok z azjatyckiej kuchni. Podajemy z ryżem albo ryżowym makaronem.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,fasola Mungo,ser biały tofu,Wieprzowina,Kuchnia chińska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Kuchnia chińska
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 200 342 | gramów kcal | |
czerwona cebula | 80 32 | gramów kcal | |
fasola Mungo | 200 694 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
pikantny sos chili | 0 ?? | kcal | |
ser biały tofu | 180 152 | gramów kcal | |
skrobia kukurydziana | 15 55 | gramów kcal | |
sos sojowy | 0 ?? | kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) | 350 193 | gramów kcal | |
woda | 300 0 | mililitrów kcal | |
woda | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
czerwona cebula 80 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki • Udo wieprzowe 200 gramów
Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy mięso pokrojone na paseczki.

2.
mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • sól ½ łyżeczki • fasola Mungo 200 gramów • woda
Po naciągnięciu mięsa dodajemy paprykę, sól i wlewamy wodę (400ml). Dusimy pod pokrywką 30 minut. Fasolę gotujemy na miękko w delikatnie słonej wodzie.


4.
ser biały tofu 180 gramów
Natychmiast dodajemy pokrojone tofu i fasolę. Zamiast fasoli Mungo możemy użyć inną ugotowaną fasolę. Zawartość woku krótko gotujemy - 5 minut dusimy.

5.
woda 300 mililitrów • skrobia kukurydziana 15 gramów • sos sojowy • pikantny sos chili
W wodzie mieszamy skrobię kukurydzianą i pokarm zagęszczamy. Według smaku dodajemy sojowy i chili sos.

Smacznego!