Wieprzowe kawałki w warzywno-śmietanowym sosie

Podajemy z makaronem albo z parzonym knedlem.
przepis,fotoprzepis,marchew,łopatka wieprzowa,słodka śmietana do gotowania,Wieprzowina,Bezglutenowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 1 21 | łyżeczka kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
liść laurowy | 2 ?? | sztuki kcal | |
marchew | 250 113 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
ocet | 2 13 | łyżki kcal | |
olej słonecznikowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
pietruszka | 100 63 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
słodka śmietana do gotowania | 200 320 | mililitrów kcal | |
woda | ½ 0 | litra kcal | |
łopatka wieprzowa | 500 1490 | gramów kcal |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • pietruszka 100 gramów • marchew 250 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na większe kawałki. 10 minut smażymy je na oleju.

2.
łopatka wieprzowa 500 gramów • sól 1 łyżeczka • mielona czerwona papryka ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony • liść laurowy 2 sztuki
Mięso myjemy, kroimy na kawałeczki i dodajemy do warzyw. Dodajemy sól, paprykę, pieprz i liście laurowe. Chwilkę mięso z warzywami mieszamy,...

3.
woda ½ litra • cukier kryształ 1 łyżeczka • ocet 2 łyżki
... potem dolewamy wody, dodajemy cukier i ocet. Dusimy pod pokrywką do miękkości mięsa.

4.
Uduszone mięso oddzielamy od warzyw. Warzywa miksujemy blenderem.
5.
Do sosu wkładamy z powrotem mięso, doprowadzamy do wrzenia ...


7. Serwowanie
- z parzonym knedlem.

Smacznego!