swiatwemnie.pl

Wieprzowe kawałki w warzywno-śmietanowym sosie

Podajemy z makaronem albo z parzonym knedlem.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula100gramów
Cukier kryształ1łyżeczka
Czarny pieprz mielonyČL
Liść laurowy2sztuki
Marchew250gramów
Mielona czerwona papryka½łyżeczki
Ocet2łyżki
Olej słonecznikowy30mililitrów
Pietruszka100gramów
Sól1łyżeczka
Słodka śmietana do gotowania200mililitrów
Wieprzowe mięso (schab, łopatka,udo)500gramów
Woda½litra

1. 

cebula 100 g  pietruszka 100 g  marchew 250 g  olej słonecznikowy 30 ml

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na większe kawałki. 10 minut smażymy je na oleju.

2. 

wieprzowe mięso (schab, łopatka,udo) 500 g  sól 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony  liść laurowy 2 sztuki

Mięso myjemy, kroimy na kawałeczki i dodajemy do warzyw. Dodajemy sól, paprykę, pieprz i liście laurowe. Chwilkę mięso z warzywami mieszamy,...

3. 

woda ½ litra  cukier kryształ 1 łyżeczka  ocet 2 łyżki

... potem dolewamy wody, dodajemy cukier i ocet. Dusimy pod pokrywką do miękkości mięsa.

4. 

Uduszone mięso oddzielamy od warzyw. Warzywa miksujemy blenderem.

5. 

Do sosu wkładamy z powrotem mięso, doprowadzamy do wrzenia ...

6. 

słodka śmietana do gotowania 200 ml

... dolewamy śmietanę i zagotowujemy.

7. Serwowanie

- z parzonym knedlem.

Serwowanie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się