swiatwemnie.pl

Pieczone wieprzowe kuleczki

     

Doskonałe wieprzowe kuleczki dobre do sosów i zasmażek na gęsto.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

Bułka tarta80gramów
Cebula150gramów
Czarny pieprz mielony1łyżeczka
Czosnek25gramów
Jajka kurze3sztuki
Nać pietruszki25gramów
Sól1.5łyżeczki
Łopatka wieprzowa1kilogram

1. 

łopatka wieprzowa 1 kg  cebula 150 g  czosnek 25 g

Mięso myjemy i kroimy. Obieramy cebulę i czosnek. Wszystkie składniki mielimy w młynku do mięsa.

2. 

jajka kurze 3 sztuki  bułka tarta 80 g  sól 1.5 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  nać pietruszki 25 g

Zmieloną masę wkładamy do miski, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól, pieprz i pokrojoną natkę pietruszki. Dobrze mieszamy.

3. 

Z mięsnej masy formujemy średniej wielkości kuleczki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykrywamy folią aluminiową.

4. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

5. 

Potem folię usuwamy i 20-25 minut dopiekamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się