Pieczone wieprzowe kuleczki
Doskonałe wieprzowe kuleczki dobre do sosów i zasmażek na gęsto.
przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,Wieprzowina,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
bułka tarta | 80 | gramów | |
cebula | 150 | gramów | |
czarny pieprz mielony | 1 | łyżeczka | |
czosnek | 25 | gramów | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
nać pietruszki | 25 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
łopatka wieprzowa | 1 | kilogram |
Przepis
1.
łopatka wieprzowa 1 kilogram • cebula 150 gramów • czosnek 25 gramów
Mięso myjemy i kroimy. Obieramy cebulę i czosnek. Wszystkie składniki mielimy w młynku do mięsa.
2.
jajka kurze 3 sztuki • bułka tarta 80 gramów • sól 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka • nać pietruszki 25 gramów
Zmieloną masę wkładamy do miski, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól, pieprz i pokrojoną natkę pietruszki. Dobrze mieszamy.
3.
Z mięsnej masy formujemy średniej wielkości kuleczki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykrywamy folią aluminiową.
4.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.
5.
Potem folię usuwamy i 20-25 minut dopiekamy.
Smacznego!