Pieczone wieprzowe kuleczki

Doskonałe wieprzowe kuleczki dobre do sosów i zasmażek na gęsto.
przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,Wieprzowina,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
244 g
Energia porcji
611 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
bułka tarta | 80 299 | gramów kcal | |
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
czosnek | 25 27 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
nać pietruszki | 25 11 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
łopatka wieprzowa | 1 2980 | kilogram kcal |
Przepis
1.
łopatka wieprzowa 1 kilogram • cebula 150 gramów • czosnek 25 gramów
Mięso myjemy i kroimy. Obieramy cebulę i czosnek. Wszystkie składniki mielimy w młynku do mięsa.

2.
jajka kurze 3 sztuki • bułka tarta 80 gramów • sól 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka • nać pietruszki 25 gramów
Zmieloną masę wkładamy do miski, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól, pieprz i pokrojoną natkę pietruszki. Dobrze mieszamy.

3.
Z mięsnej masy formujemy średniej wielkości kuleczki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykrywamy folią aluminiową.

4.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

5.
Potem folię usuwamy i 20-25 minut dopiekamy.

Smacznego!