Wieprzowina z pieczarkami

Smaczne mięsno-pieczarkowe saute w sosie zagęszczonym jajkami.
przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,pieczarki,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Wieprzowina
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
383 g
Energia porcji
544 kcal
Czas przygotowania
1 h. 10 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 120 53 | gramów kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
oliwa | 20 176 | mililitrów kcal | |
pieczarki | 500 80 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal | |
łopatka wieprzowa | 500 1490 | gramów kcal |
Przepis

3.
sól 1.5 łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • kminek mielony ½ łyżeczki • woda 150 mililitrów
... dodajemy do cebuli, solimy, posypujemy papryką, kminkiem i podlewamy wodą. Przykrywamy i dusimy do miękkości.


5.
Mieszamy i 10 minut dusimy.


7.
Podajemy ze świeżą sałatą lodową i ryżem.

Smacznego!