swiatwemnie.pl

Wieprzowina z pieczarkami

     

Smaczne mięsno-pieczarkowe saute w sosie zagęszczonym jajkami.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Cebula120gramów
Jajka kurze4sztuki
Kminek mielony½łyżeczki
Mielona czerwona papryka1łyżeczka
Oliwa20mililitrów
Pieczarki500gramów
Sól1.5łyżeczki
Woda150mililitrów
Łopatka wieprzowa500gramów

1. 

cebula 120 g  oliwa 20 ml

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na oleju.

2. 

łopatka wieprzowa 500 g

Mięso myjemy, kroimy na kostki ...

3. 

sól 1.5 łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  kminek mielony ½ łyżeczki  woda 150 ml

... dodajemy do cebuli, solimy, posypujemy papryką, kminkiem i podlewamy wodą. Przykrywamy i dusimy do miękkości.

4. 

pieczarki 500 g

Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki i dodajemy do mięsa.

5. 

Mieszamy i 10 minut dusimy.

6. 

jajka kurze 4 sztuki

Zagęszczamy roztrzepanymi jajkami.

7. 

Podajemy ze świeżą sałatą lodową i ryżem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się