swiatwemnie.pl

Wieprzowina z pieczarkami

    

Smaczne mięsno-pieczarkowe saute w sosie zagęszczonym jajkami.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula120gramów
jajka kurze4sztuki
kminek mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
oliwa20mililitrów
pieczarki500gramów
sól1.5łyżeczki
woda150mililitrów
łopatka wieprzowa500gramów

1. 

cebula 120 gramów  oliwa 20 mililitrów

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na oleju.

2. 

łopatka wieprzowa 500 gramów

Mięso myjemy, kroimy na kostki ...

3. 

sól 1.5 łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  kminek mielony ½ łyżeczki  woda 150 mililitrów

... dodajemy do cebuli, solimy, posypujemy papryką, kminkiem i podlewamy wodą. Przykrywamy i dusimy do miękkości.

4. 

pieczarki 500 gramów

Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki i dodajemy do mięsa.

5. 

Mieszamy i 10 minut dusimy.

6. 

jajka kurze 4 sztuki

Zagęszczamy roztrzepanymi jajkami.

7. 

Podajemy ze świeżą sałatą lodową i ryżem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się