PRZEPISY

Wieprzowe mięso na słodko

Wieprzowe mięso na słodko

Wyjątkowe połączenie słodko-kwaśnego smaku jabłek ze słodko-gorzkim smakiem suszonych śliwek, delikatnie słone-przyprawione.

przepis,fotoprzepis,cebula,łopatka wieprzowa,jabłka,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula250gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czosnek suszony1łyżeczka
jabłka250gramów
mielona czerwona papryka½łyżeczki
olej słonecznikowy30mililitrów
sól1łyżeczka
woda100mililitrów
łopatka wieprzowa800gramów
śliwki suszone50gramów

 

Przepis

1. 

olej słonecznikowy 30 mililitrów  cebula 250 gramów  sól 1 łyżeczka  czosnek suszony 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Cebulę obieramy, kroimy i 5 minut dusimy pod pokrywką na oleju. Wsypujemy przyprawy, sól i mieszamy.

2. 

łopatka wieprzowa 800 gramów  woda 100 mililitrów

Mięso myjemy i kroimy na paseczki, albo małe kostki. Dodajemy go go cebuli, po naciągnięciu mięsa wlewamy wodę i 30 minut pod pokrywką dusimy.

3. 

jabłka 250 gramów  śliwki suszone 50 gramów

Jabłka obieramy, usuwamy nasionka i kroimy na plasterki. Suszone śliwki myjemy i kroimy na małe kawałki. Owoce dodajemy do mięsa i wszystko razem dalej dusimy pod pokrywką 30 minut.

4. 

Podajemy z ryżem polanym słodko-kwaśnym sosem z uduszonego mięsa.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie