Gulasz z fasolą

Smaczny gęsty gulasz. Podajemy z chlebem.
przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,pomidory,czerwona fasola w puszce,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Wieprzowina
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
380 g
Energia porcji
386 kcal
Czas przygotowania
1 h. 15 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 300 132 | gramów kcal | |
czerwona fasola w puszce | 250 280 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
pomidory | 400 100 | gramów kcal | |
przyprawa do gulaszu | 2 28 | łyżeczki kcal | |
smalec | 40 359 | gramów kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 500 0 | mililitrów kcal | |
zielona papryka | 150 30 | gramów kcal | |
ziemniaki | 200 184 | gramów kcal | |
łopatka wieprzowa | 400 1192 | gramów kcal |
Przepis
2.
zielona papryka 150 gramów
Dodajemy, oczyszczoną, umytą i na cienkie paseczki pokrojoną paprykę. Dusimy do miękkości.





7.
pomidory 400 gramów • czosnek 2 ząbki
Pomidory zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na chwilę, wyciągamy z wody, obieramy i kroimy. Obieramy czosnek.

8.
Ziemniaki i pomidory dodajemy do prawie ugotowanego mięsa. Mieszamy i gotujemy do miękkości ziemniaków.


10.
... i przeciśnięty czosnek. Doprowadzamy do wrzenia i możemy podawać.

Smacznego!