swiatwemnie.pl

Gulasz z fasolą

Smaczny gęsty gulasz. Podajemy z chlebem.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 1 h. 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula300gramów
Czerwona fasola w puszce250gramów
Czosnek2ząbki
Pomidory400gramów
Przyprawa do gulaszu2łyżeczki
Smalec40gramów
Sól2łyżeczki
Woda500mililitrów
Zielona papryka150gramów
Ziemniaki200gramów
Łopatka wieprzowa400gramów

1. 

cebula 300 g  smalec 40 g

Cebulę kroimy i smażymy na smalcu.

2. 

zielona papryka 150 g

Dodajemy, oczyszczoną, umytą i na cienkie paseczki pokrojoną paprykę. Dusimy do miękkości.

3. 

łopatka wieprzowa 400 g

Mięso myjemy, kroimy i dodajemy do papryki i cebuli.

4. 

sól 2 łyżeczki  przyprawa do gulaszu 2 łyżeczki

Dodajemy sól i przyprawy, mieszamy ...

5. 

woda 500 ml

... i zalewamy wodą. Gotujemy pod pokrywką, często mieszając, 35-40 minut.

6. 

ziemniaki 200 g

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na małe kostki.

7. 

pomidory 400 g  czosnek 2 ząbki

Pomidory zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na chwilę, wyciągamy z wody, obieramy i kroimy. Obieramy czosnek.

8. 

Ziemniaki i pomidory dodajemy do prawie ugotowanego mięsa. Mieszamy i gotujemy do miękkości ziemniaków.

9. 

czerwona fasola w puszce 250 g

Do ugotowanego gulaszu dodajemy odcedzoną fasolę ...

10. 

... i przeciśnięty czosnek. Doprowadzamy do wrzenia i możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się