PRZEPISY

Gulasz z fasolą

Gulasz z fasolą

Smaczny gęsty gulasz. Podajemy z chlebem.

przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,pomidory,czerwona fasola w puszce,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula300gramów
czerwona fasola w puszce250gramów
czosnek2ząbki
pomidory400gramów
przyprawa do gulaszu2łyżeczki
smalec40gramów
sól2łyżeczki
woda500mililitrów
zielona papryka150gramów
ziemniaki200gramów
łopatka wieprzowa400gramów

 

Przepis

1. 

cebula 300 gramów  smalec 40 gramów

Cebulę kroimy i smażymy na smalcu.

2. 

zielona papryka 150 gramów

Dodajemy, oczyszczoną, umytą i na cienkie paseczki pokrojoną paprykę. Dusimy do miękkości.

3. 

łopatka wieprzowa 400 gramów

Mięso myjemy, kroimy i dodajemy do papryki i cebuli.

4. 

sól 2 łyżeczki  przyprawa do gulaszu 2 łyżeczki

Dodajemy sól i przyprawy, mieszamy ...

5. 

woda 500 mililitrów

... i zalewamy wodą. Gotujemy pod pokrywką, często mieszając, 35-40 minut.

6. 

ziemniaki 200 gramów

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na małe kostki.

7. 

pomidory 400 gramów  czosnek 2 ząbki

Pomidory zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na chwilę, wyciągamy z wody, obieramy i kroimy. Obieramy czosnek.

8. 

Ziemniaki i pomidory dodajemy do prawie ugotowanego mięsa. Mieszamy i gotujemy do miękkości ziemniaków.

9. 

czerwona fasola w puszce 250 gramów

Do ugotowanego gulaszu dodajemy odcedzoną fasolę ...

10. 

... i przeciśnięty czosnek. Doprowadzamy do wrzenia i możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie