swiatwemnie.pl

Smażone piersi z indyka w jogurtowej marynacie

Delikatne i smaczne marynowane indycze kotlety.

 

Ilość porcji: 6

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z indyka 800 g

Piersi z indyka myjemy i kroimy na średniej grubości płaty.

2. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 400 ml  miód 2 łyżki  musztarda stołowa 2 łyżki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  sól warzywna Natur 2 łyżeczki

Jogurt, miód, musztardę, mieloną czerwoną paprykę, sól warzywną mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy indycze kotlety. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750  olej do smażenia

Na patelni rozgrzewamy olej, kotlety z indyka po jednym wyciągamy z marynaty i panierujemy je w mące.

4. 

Tuż po obtoczeniu ich w mące kładziemy je na olej.

5. 

Smażymy 10 minut przykryte pokrywką, potem patelnię odkrywamy, kotlety odwracamy i smażymy z drugiej strony 10 minut. Kontrolujemy temperaturę oleju, aby się zbyt nie nagrzał a kotlety nie przypaliły.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się