PRZEPISY

Smażone piersi z indyka w jogurtowej marynacie

Smażone piersi z indyka w jogurtowej marynacie

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Delikatne i smaczne marynowane indycze kotlety.

przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Indyk

Indyk

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

niska

Kategorie

Indyk  

Składniki

Składniki

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu

400

280

mililitrów

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

miód

2

99

łyżki

kcal

musztarda stołowa

2

38

łyżki

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

0

??

kcal

olej do frytek

0

??

kcal

piersi z indyka

800

696

gramów

kcal

sól warzywna Natur

2

29

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

piersi z indyka 800 gramów

Piersi z indyka myjemy i kroimy na średniej grubości płaty.

Piersi z indyka myjemy i kroimy na średniej...

2. 

jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 400 mililitrów  miód 2 łyżki  musztarda stołowa 2 łyżki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  sól warzywna Natur 2 łyżeczki

Jogurt, miód, musztardę, mieloną czerwoną paprykę, sól warzywną mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy indycze kotlety. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Jogurt, miód, musztardę, mieloną czerwoną...

3. 

mąka chlebowa pszenna T750  olej do frytek

Na patelni rozgrzewamy olej, kotlety z indyka po jednym wyciągamy z marynaty i panierujemy je w mące.

Na patelni rozgrzewamy olej, kotlety z indyka po...

4. 

Tuż po obtoczeniu ich w mące kładziemy je na olej.

Tuż po obtoczeniu ich w mące kładziemy je na...

5. 

Smażymy 10 minut przykryte pokrywką, potem patelnię odkrywamy, kotlety odwracamy i smażymy z drugiej strony 10 minut. Kontrolujemy temperaturę oleju, aby się zbyt nie nagrzał a kotlety nie przypaliły.

Smażymy 10 minut przykryte pokrywką, potem...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się