Smażone piersi z indyka w jogurtowej marynacie
![Smażone piersi z indyka w jogurtowej marynacie](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000121/img_pl_4x3/smazone-piersi-z-indyka-w-jogurtowej-marynacie_00180.jpg)
Delikatne i smaczne marynowane indycze kotlety.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Indyk
Indyk
Kategorie
Indyk
Składniki
Składniki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 400 | mililitrów | |
mielona czerwona papryka | 2 | łyżeczki | |
miód | 2 | łyżki | |
musztarda stołowa | 2 | łyżki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
olej do frytek | - | ||
piersi z indyka | 800 | gramów | |
sól warzywna Natur | 2 | łyżeczki |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000121/small/1%20ingrediencie.jpg)
2.
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 400 mililitrów • miód 2 łyżki • musztarda stołowa 2 łyżki • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • sól warzywna Natur 2 łyżeczki
Jogurt, miód, musztardę, mieloną czerwoną paprykę, sól warzywną mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy indycze kotlety. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000121/small/2%20rezne%20v%20marináde.jpg)
3.
mąka chlebowa pszenna T750 • olej do frytek
Na patelni rozgrzewamy olej, kotlety z indyka po jednym wyciągamy z marynaty i panierujemy je w mące.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000121/small/3%20obaľujeme.jpg)
4.
Tuż po obtoczeniu ich w mące kładziemy je na olej.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000121/small/4%20vyprážame.jpg)
5.
Smażymy 10 minut przykryte pokrywką, potem patelnię odkrywamy, kotlety odwracamy i smażymy z drugiej strony 10 minut. Kontrolujemy temperaturę oleju, aby się zbyt nie nagrzał a kotlety nie przypaliły.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000121/small/5%20rezne.jpg)
Smacznego!