Smażone piersi z indyka w jogurtowej marynacie
Delikatne i smaczne marynowane indycze kotlety.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Indyk
Indyk
Kategorie
Indyk
Składniki
Składniki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 400 | mililitrów | |
mielona czerwona papryka | 2 | łyżeczki | |
miód | 2 | łyżki | |
musztarda stołowa | 2 | łyżki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
olej do frytek | - | ||
piersi z indyka | 800 | gramów | |
sól warzywna Natur | 2 | łyżeczki |
Przepis

2.
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 400 mililitrów • miód 2 łyżki • musztarda stołowa 2 łyżki • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • sól warzywna Natur 2 łyżeczki
Jogurt, miód, musztardę, mieloną czerwoną paprykę, sól warzywną mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy indycze kotlety. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

3.
mąka chlebowa pszenna T750 • olej do frytek
Na patelni rozgrzewamy olej, kotlety z indyka po jednym wyciągamy z marynaty i panierujemy je w mące.

4.
Tuż po obtoczeniu ich w mące kładziemy je na olej.

5.
Smażymy 10 minut przykryte pokrywką, potem patelnię odkrywamy, kotlety odwracamy i smażymy z drugiej strony 10 minut. Kontrolujemy temperaturę oleju, aby się zbyt nie nagrzał a kotlety nie przypaliły.

Smacznego!