PRZEPISY

Indycze piersi faszerowane mielonym mięsem i ryżem

Indycze piersi faszerowane mielonym mięsem i ryżem

Mięsna rolada z indyczych piersi faszerowana kombinacją mielonego mięsa oraz ryżu.

przepis,fotoprzepis,ryż,piersi z indyka,sterylizowana czerwona kapusta,wieprzowe mięso mielone,Indyk,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Indyk

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka-
oliwa2łyżki
piersi z indyka500gramów
ryż100gramów
sterylizowana czerwona kapusta150gramów
sól0
wieprzowe mięso mielone200gramów
woda200mililitrów

 

Przepis

1. 

ryż 100 gramów  piersi z indyka 500 gramów  sterylizowana czerwona kapusta 150 gramów  wieprzowe mięso mielone 200 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól

Ryż gotujemy w słonej wodzie, odstawiamy do ostudzenia. Indycze piersi myjemy, kroimy na jak największe płaty, które lekko potłuczemy. Układamy je na desce kuchennej tak, aby się częściowo na siebie przykryły i utworzyły spoisty płat mięsa. Na mięsie rozkładamy czerwoną kapustę, a do środka formujemy walec z mielonego mięsa zmieszanego z ryżem oraz pieprzem.

2. 

mielona czerwona papryka  sól  oliwa 2 łyżki  woda 200 mililitrów

Przy pomocy igieł kuchennych oraz nici łączymy brzegi indyczego mięsa i tworzymy roladę czy bardziej mięsny walec. Roladę przekładamy na brytfannę, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy mieloną czerwoną papryką oraz solą. Dolewamy wodę. Pieczemy pod przykryciem około godziny przy średniej temperaturze we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu z rolady usuwamy igły oraz nici, a następnie zostawiamy zakrytą do czasu podania.

3. 

Podajemy z gotowanymi ziemniakami oraz sałatką warzywną.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie