PRZEPISY

Indycza sakiewka w parowarze

Indycza sakiewka w parowarze

Soczysty i dietetyczny obiad.

przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,Indyk,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Indyk

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

marchew200gramów
papryka2sztuki
piersi z indyka500gramów
szczypiorek-
sól-
zielona cebulka2sztuki
ziemniaki400gramów

 

Przepis

1. 

marchew 200 gramów  zielona cebulka 2 sztuki  ziemniaki 400 gramów  papryka 2 sztuki

Marchewkę i zieloną cebulkę obieramy, myjemy i kroimy na paski. Ziemniaki po obraniu i umyciu kroimy na kółeczka. Tak samo przygotowujemy sobie paprykę.

2. 

piersi z indyka 500 gramów

Piersi z indyka myjemy i każdą przekrawamy tak, aby jedna strona po przekrojeniu była w całości i wytworzyła się sakiewka. Do sakiewki wkładamy kilka pasków nakrojonej marchewki i cebulki. Sakiewkę łączymy 1 wykałaczką.

3. 

sól  szczypiorek

Sakiewki z indyka wkładamy do dolnego pojemnika parowaru, po wierzchu posypujemy solą i szczypiorkiem.

4. 

Do drugiego (środkowego) pojemnika wkładamy przygotowaną marchewkę i paprykę. Do górnego pojemnika ziemniaki. Nastawiamy czas parzenia na 40 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie