swiatwemnie.pl

Stek z rekina w cieście piwnym

     

Mięso z rekina ma niewyraźny smak, ale jego przygotowanie w tym puszystym i delikatnie pikantnym cieście zmieni go na rarytas. Przy czym docenicie, że rekin to gatunek ryb chrzęstnych i nie ma prawie żadnych kości. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 100 g  przyprawa do ryb 1.5 łyżeczki  sól  białko jajka 2 sztuki  piwo jasne 100 ml

Steki z rekina rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Delikatnie solimy. Z białek ubijamy gęstą pianę. Mąkę mieszamy z przyprawą do ryb, ...

2. 

... dolewamy piwo i mieszamy.

3. 

Dodajemy pianę z białek.

4. 

Steki moczymy w cieście ...

5. 

olej rzepakowy

... i z obydwóch stron smażymy na gorącym oleju.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się