swiatwemnie.pl

Panga w pełnoziarnistym cieście

     

Ulubiona ryba w chrupiącym cieście. Podajemy według smaku, z frytkami, gotowanymi ziemniakami i tatarskim sosem.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. Przygotowanie ryby

mrożona panga 800 g  sól

Pangę rozmrażamy, myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i kroimy. Pojedyncze płaty ryby z obydwóch stron lekko solimy.

Przygotowanie ryby

2. Przygotowanie ciasta

jajka kurze 4 sztuki  przyprawa do ryb 2 łyżeczki  mąka pełnoziarnista 120 g

Na talerzu rozbijamy jajka, dodajemy przyprawę do ryb i pełnoziarnistą mąkę. Widelcem dokładnie mieszamy.

Przygotowanie ciasta

3. 

Filety rybne rozkładamy na deseczce i polewamy je połową ciasta. Obracamy i polewamy z drugiej strony.

4. Smażymy

olej słonecznikowy

Na patelni rozgrzewamy odpowiednią ilość oleju i kładziemy na nim panierowaną rybę. Pod pokrywką smażymy 10 minut.

Smażymy

5. 

Odkrywamy, rybę obracamy i smażymy ją z drugiej strony 10 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się