Panga w pełnoziarnistym cieście

Ulubiona ryba w chrupiącym cieście. Podajemy według smaku, z frytkami, gotowanymi ziemniakami i tatarskim sosem.
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,mąka pełnoziarnista,Ryby,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
mrożona panga | 800 640 | gramów kcal | |
mąka pełnoziarnista | 120 402 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
przyprawa do ryb | 2 23 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Przygotowanie ryby
mrożona panga 800 gramów • sól
Pangę rozmrażamy, myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i kroimy. Pojedyncze płaty ryby z obydwóch stron lekko solimy.

2. Przygotowanie ciasta
jajka kurze 4 sztuki • przyprawa do ryb 2 łyżeczki • mąka pełnoziarnista 120 gramów
Na talerzu rozbijamy jajka, dodajemy przyprawę do ryb i pełnoziarnistą mąkę. Widelcem dokładnie mieszamy.

3.
Filety rybne rozkładamy na deseczce i polewamy je połową ciasta. Obracamy i polewamy z drugiej strony.

4. Smażymy
Na patelni rozgrzewamy odpowiednią ilość oleju i kładziemy na nim panierowaną rybę. Pod pokrywką smażymy 10 minut.

5.
Odkrywamy, rybę obracamy i smażymy ją z drugiej strony 10 minut.

Smacznego!