PRZEPISY

Panga w pełnoziarnistym cieście

Panga w pełnoziarnistym cieście

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ulubiona ryba w chrupiącym cieście. Podajemy według smaku, z frytkami, gotowanymi ziemniakami i tatarskim sosem.

przepis,fotoprzepis,mrożona panga,mąka pełnoziarnista,Ryby,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

jajka kurze

4

352

sztuki

kcal

mrożona panga

800

640

gramów

kcal

mąka pełnoziarnista

120

402

gramów

kcal

olej słonecznikowy

0

??

kcal

przyprawa do ryb

2

23

łyżeczki

kcal

sól

0

??

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ryby

mrożona panga 800 gramów  sól

Pangę rozmrażamy, myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem i kroimy. Pojedyncze płaty ryby z obydwóch stron lekko solimy.

Pangę rozmrażamy, myjemy, osuszamy papierowym...

2. Przygotowanie ciasta

jajka kurze 4 sztuki  przyprawa do ryb 2 łyżeczki  mąka pełnoziarnista 120 gramów

Na talerzu rozbijamy jajka, dodajemy przyprawę do ryb i pełnoziarnistą mąkę. Widelcem dokładnie mieszamy.

Na talerzu rozbijamy jajka, dodajemy przyprawę do...

3. 

Filety rybne rozkładamy na deseczce i polewamy je połową ciasta. Obracamy i polewamy z drugiej strony.

Filety rybne rozkładamy na deseczce i polewamy je...

4. Smażymy

olej słonecznikowy

Na patelni rozgrzewamy odpowiednią ilość oleju i kładziemy na nim panierowaną rybę. Pod pokrywką smażymy 10 minut.

Na patelni rozgrzewamy odpowiednią ilość oleju...

5. 

Odkrywamy, rybę obracamy i smażymy ją z drugiej strony 10 minut.

Odkrywamy, rybę obracamy i smażymy ją z drugiej...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się