Filety rybne na warzywach

Zdrowa ryba na zdrowych warzywach.
przepis,fotoprzepis,filety rybne,cukinia,marchew,cebula,Ryby,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Ryby
Kategorie
Ryby › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Cukinia › Sezon - Cebula › Sezon - Marchewka ›Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
cukinia | 300 54 | gramów kcal | |
cytryna | 0 ?? | kcal | |
filety rybne | 800 680 | gramów kcal | |
imbir mielony | 1 5 | łyżeczka kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
marchew | 150 68 | gramów kcal | |
masło | 60 441 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis

2.
cukinia 300 gramów • marchew 150 gramów • cebula 150 gramów
Warzywa obieramy, myjemy i na grubo trzemy.

3.
sól ½ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki • imbir mielony 1 łyżeczka • jajka kurze 4 sztuki
Do warzyw dosypujemy sól, przyprawy i dodajemy jajka. Mieszamy.

4.
Filety układamy "prawie na stojąco" w naczyniu żaroodpornym i nalewamy na nie przygotowane warzywa.

5.
masło 60 gramów • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki
Na wierzchu kładziemy kawałki masła i wszystko posypujemy papryką.

6.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze około 180°C 35 minut pod przykryciem.

7.
Potem rybę odkrywamy i 10 minut zapiekamy odkrytą.

8.
Przy podawaniu ostrożnie nabieramy porcje ryby z warzywami. Podajemy z plasterkiem cytryny. Do ryby możemy podać dodatki w postaci gotowanych albo duszonych ziemniaków.

Smacznego!