swiatwemnie.pl

Filety rybne na warzywach

     

Zdrowa ryba na zdrowych warzywach.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

stredná

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula150gramów
Cukinia300gramów
Cytryna
Filety rybne800gramów
Imbir mielony1łyżeczka
Jajka kurze4sztuki
Kminek mielony½łyżeczki
Marchew150gramów
Masło60gramów
Mielona czerwona papryka2łyżeczki
Sól
Sól½łyżeczki

1. 

filety rybne 800 g  sól

Filety rybne rozmrażamy i delikatnie każdą porcję solimy.

2. 

cukinia 300 g  marchew 150 g  cebula 150 g

Warzywa obieramy, myjemy i na grubo trzemy.

3. 

sól ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  imbir mielony 1 łyżeczka  jajka kurze 4 sztuki

Do warzyw dosypujemy sól, przyprawy i dodajemy jajka. Mieszamy.

4. 

Filety układamy "prawie na stojąco" w naczyniu żaroodpornym i nalewamy na nie przygotowane warzywa.

5. 

masło 60 g  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Na wierzchu kładziemy kawałki masła i wszystko posypujemy papryką.

6. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze około 180°C 35 minut pod przykryciem.

7. 

Potem rybę odkrywamy i 10 minut zapiekamy odkrytą.

8. 

cytryna

Przy podawaniu ostrożnie nabieramy porcje ryby z warzywami. Podajemy z plasterkiem cytryny. Do ryby możemy podać dodatki w postaci gotowanych albo duszonych ziemniaków.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się