Panga na maśle i cebuli
![Panga na maśle i cebuli](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000126/img_pl_4x3/panga-na-masle-i-cebuli_00180.jpg)
Panga, albo inna ryba na maśle i cebuli.
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,cebula,masło,Ryby,Sezonowe przepisy,Bezglutenowe
Ryby
Przepis
1.
mrożona panga 600 gramów • sól • mielona czerwona papryka • cebula 600 gramów
Pangę rozmrażamy, myjemy, według potrzeby możemy pokroić na mniejsze filety i układamy je do brytfanny. Solimy, posypujemy mieloną czerwoną papryką i na kółeczka nakrojoną oczyszczoną cebulą.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000126/small/1%20ingrediencie.jpg)
2.
masło 100 gramów
Na wierzch układamy plasterki masła. Pieczemy 30 minut na średnim stopniu w rozgrzanym piekarniku.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000126/small/2%20pečieme.jpg)
3.
Podajemy z ziemniaczanym puree.
Smacznego!