swiatwemnie.pl

Panga na maśle i cebuli

     

Panga, albo inna ryba na maśle i cebuli.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

nízka

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula600gramów
Masło100gramów
Mielona czerwona papryka
Mrożona panga600gramów
Sól

1. 

mrożona panga 600 g  sól  mielona czerwona papryka  cebula 600 g

Pangę rozmrażamy, myjemy, według potrzeby możemy pokroić na mniejsze filety i układamy je do brytfanny. Solimy, posypujemy mieloną czerwoną papryką i na kółeczka nakrojoną oczyszczoną cebulą.

2. 

masło 100 g

Na wierzch układamy plasterki masła. Pieczemy 30 minut na średnim stopniu w rozgrzanym piekarniku.

3. 

Podajemy z ziemniaczanym puree.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się