Porowa zupa z serem

Gęsta zupa ze smacznym porem, serem i chrupiącymi maślanymi grzankami.
przepis,fotoprzepis,por,chleb,ser Ementaler,Zupy jarzynowe,
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 50 22 | gramów kcal | |
chleb | 0 ?? | kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
nać pietruszki | 0 ?? | kcal | |
oliwa | 20 176 | mililitrów kcal | |
por | 150 69 | gramów kcal | |
ser Ementaler | 0 ?? | kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 1500 0 | mililitrów kcal | |
ziemniaki | 150 138 | gramów kcal |
Przepis

3.
sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • woda 1500 mililitrów
Potem go kroimy na kawałki, dodajemy do cebuli, solimy, pieprzymy, chwilkę szklimy i zalewamy wrzącą wodą (warzywnym wywarem). Gotujemy 7 minut.


5.
Ziemniaki dodajemy do pora i 8 minut gotujemy wszystko razem.


7.
Z chleba odkrawamy skórkę i chleb kroimy na małe kostki. Wsypujemy je na patelnię z masłem i smażymy.


Smacznego!