Letni warzywny barszcz
Świeża zupa pełna warzyw. Nadaje się również do konsumpcji w ramach dietetycznego odciążającego dnia, kiedy zupę jemy zawsze podczas dania głównego.
przepis,fotoprzepis,marchew,ziemniaki,cukinia,kapusta włoska,kalafior,pomidory w puszce,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy jarzynowe
Kategorie
Zupy jarzynowe Bezglutenowe Bezlaktozowe Sezon - Kalafior Sezon - Jarmuż Sezon - Cukinia Sezon - Marchewka Sezon - Ziemniaki
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
cukinia | 250 | gramów | |
kalafior | 200 | gramów | |
kapusta włoska | 200 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
marchew | 250 | gramów | |
nać pietruszki | 1 | łyżka | |
oliwa | 2 | łyżki | |
pomidory w puszce | 400 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 2 | litry | |
ziemniaki | 250 | gramów |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • marchew 250 gramów • ziemniaki 250 gramów • cukinia 250 gramów • kapusta włoska 200 gramów • kalafior 200 gramów
Warzywa obieramy i myjemy.
2.
oliwa 2 łyżki
Cebulę na drobno kroimy i delikatnie ją smażymy na oleju. Marchewkę kroimy na kółeczka, dodajemy ją do cebuli, mieszamy.
3.
sól 1 łyżeczka • kminek mielony ½ łyżeczki
Do marchewki dodajemy ziemniaki i cukinię pokrojoną na kostki i kalafior z kapustą włoską pokrojone na drobno. Solimy, dodajemy kminek i 5 minut ciągle mieszając warzywa smażymy.
5.
pomidory w puszce 400 gramów
Do ugotowanych warzyw dodajemy na drobno pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą. Zagotowujemy.
Smacznego!