swiatwemnie.pl

Letni warzywny barszcz

     

Świeża zupa pełna warzyw. Nadaje się również do konsumpcji w ramach dietetycznego odciążającego dnia, kiedy zupę jemy zawsze podczas dania głównego.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

Cebula100gramów
Cukinia250gramów
Kalafior200gramów
Kapusta włoska200gramów
Kminek mielony½łyżeczki
Marchew250gramów
Nać pietruszki1łyżka
Oliwa2łyżki
Pomidory w puszce400gramów
Sól1łyżeczka
Woda2litry
Ziemniaki250gramów

1. 

cebula 100 g  marchew 250 g  ziemniaki 250 g  cukinia 250 g  kapusta włoska 200 g  kalafior 200 g

Warzywa obieramy i myjemy.

2. 

oliwa 2 łyżki

Cebulę na drobno kroimy i delikatnie ją smażymy na oleju. Marchewkę kroimy na kółeczka, dodajemy ją do cebuli, mieszamy.

3. 

sól 1 łyżeczka  kminek mielony ½ łyżeczki

Do marchewki dodajemy ziemniaki i cukinię pokrojoną na kostki i kalafior z kapustą włoską pokrojone na drobno. Solimy, dodajemy kminek i 5 minut ciągle mieszając warzywa smażymy.

4. 

woda 2 litry

Wlewamy gorącą wodę i warzywa gotujemy do miękkości (20 minut).

5. 

pomidory w puszce 400 g

Do ugotowanych warzyw dodajemy na drobno pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą. Zagotowujemy.

6. 

nać pietruszki 1 łyżka

Na koniec dodajemy nasiekaną natkę pietruszki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się