PRZEPISY

Zupa ziemniaczana z fasolą i porem

Zupa ziemniaczana z fasolą i porem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Smaczna mleczna zupka, która wam doda dużo energii w chłodnych jesiennych i zimowych dniach.

przepis,fotoprzepis,fasola biała,ziemniaki,por,Zupy jarzynowe,,Sezonowe przepisy

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

fasola biała

150

504

gramów

kcal

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

200

320

mililitrów

kcal

liść laurowy

4

??

sztuki

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

750

360

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

60

209

gramów

kcal

ocet

0

??

kcal

por

250

115

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

sól

0

??

kcal

słodka śmietana do gotowania

250

400

mililitrów

kcal

woda

1

0

litr

kcal

ziemniaki

400

368

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

fasola biała 150 gramów

Fasolę dzień przed gotowaniem moczymy w zimnej wodzie. Na drugi dzień gotujemy ją na miękko.

Fasolę dzień przed gotowaniem moczymy w zimnej...

2. 

ziemniaki 400 gramów  woda 1 litr  liść laurowy 4 sztuki  sól 1 łyżeczka

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki. Gotujemy je w wodzie razem z liściem laurowym i solą.

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki....

3. 

Do ugotowanych ziemniaków dodajemy odcedzoną ugotowaną fasolę.

Do ugotowanych ziemniaków dodajemy odcedzoną...

4. 

por 250 gramów

Por myjemy i na drobno kroimy.

Por myjemy i na drobno kroimy....

5. 

Dodajemy go do ziemniaków i fasoli. Zupę doprowadzamy do wrzenia i 5-8 minut gotujemy.

Dodajemy go do ziemniaków i fasoli. Zupę...

6. 

mleko półtłuste 1,5% 750 mililitrów  słodka śmietana do gotowania 250 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 60 gramów  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

W mleku i śmietanie mieszamy mąkę i paprykę.

W mleku i śmietanie mieszamy mąkę i paprykę....

7. 

masło 50 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 mililitrów  sól  ocet

Zawiesinę wlewamy do zupy, zagotowujemy. Odstawiamy z ognia, dodajemy masło i kwaśną śmietanę. Według smaku możemy dosolić, ewentualnie dokwasić octem.

Zawiesinę wlewamy do zupy, zagotowujemy....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się