swiatwemnie.pl

Indycze saute z porem

Przepis na doskonałe delikatne indycze udo z porem i kolendrą.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Czarny pieprz mielony¼łyżeczki
Czosnek3ząbki
Kolendra
Olej słonecznikowy3łyżki
Pomidory koktajlowe30gramów
Por70gramów
Rosół z kurczaka150mililitrów
Sól¼łyżeczki
Udka z indyka800gramów

1. 

udka z indyka 800 g

Z indyczego udka usuwamy kości, usuwamy ścięgna i mięso kroimy na kostki.

2. 

czosnek 3 ząbki  olej słonecznikowy 3 łyżki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  rosół z kurczaka 150 ml  sól ¼ łyżeczki

Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej i mięso smażymy ze wszystkich stron. Pieprzymy, solimy, dodajemy pokrojony czosnek i podlewamy rosołem. Dusimy pod przykryciem do miękkości.

3. 

kolendra  por 70 g  pomidory koktajlowe 30 g

Dodajemy pokrojoną kolendrę, por i pomidory. Wyłączamy ogień, mieszamy i odstawiamy żeby trochę doszło w resztkowym cieple.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się