Indycze saute z porem

Przepis na doskonałe delikatne indycze udo z porem i kolendrą.
przepis,fotoprzepis,udka z indyka,por,pomidory koktajlowe,Indyk,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Indyk
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 3 17 | ząbki kcal | |
kolendra | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
pomidory koktajlowe | 30 6 | gramów kcal | |
por | 70 33 | gramów kcal | |
rosół z kurczaka | 150 179 | mililitrów kcal | |
sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal | |
udka z indyka | 800 1120 | gramów kcal |
Przepis
1.
udka z indyka 800 gramów
Z indyczego udka usuwamy kości, usuwamy ścięgna i mięso kroimy na kostki.

2.
czosnek 3 ząbki • olej słonecznikowy 3 łyżki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • rosół z kurczaka 150 mililitrów • sól ¼ łyżeczki
Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej i mięso smażymy ze wszystkich stron. Pieprzymy, solimy, dodajemy pokrojony czosnek i podlewamy rosołem. Dusimy pod przykryciem do miękkości.

3.
kolendra • por 70 gramów • pomidory koktajlowe 30 gramów
Dodajemy pokrojoną kolendrę, por i pomidory. Wyłączamy ogień, mieszamy i odstawiamy żeby trochę doszło w resztkowym cieple.

Smacznego!