swiatwemnie.pl

Indycze saute z porem

    

Przepis na doskonałe delikatne indycze udo z porem i kolendrą.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czosnek3ząbki
kolendra-
olej słonecznikowy3łyżki
pomidory koktajlowe30gramów
por70gramów
rosół z kurczaka150mililitrów
sól¼łyżeczki
udka z indyka800gramów

1. 

udka z indyka 800 gramów

Z indyczego udka usuwamy kości, usuwamy ścięgna i mięso kroimy na kostki.

2. 

czosnek 3 ząbki  olej słonecznikowy 3 łyżki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  rosół z kurczaka 150 mililitrów  sól ¼ łyżeczki

Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej i mięso smażymy ze wszystkich stron. Pieprzymy, solimy, dodajemy pokrojony czosnek i podlewamy rosołem. Dusimy pod przykryciem do miękkości.

3. 

kolendra  por 70 gramów  pomidory koktajlowe 30 gramów

Dodajemy pokrojoną kolendrę, por i pomidory. Wyłączamy ogień, mieszamy i odstawiamy żeby trochę doszło w resztkowym cieple.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się