swiatwemnie.pl

Kremowa warzywna zupa

    

Wyśmienita zupa pełna zdrowych warzyw. Bez dodania soli doskonale nadaje się i dla tych najmłodszych.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

 

kalafior300gramów
kalarepa300gramów
kapusta włoska150gramów
kminek mielony½łyżeczki
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)200gramów
marchew150gramów
mąka chlebowa pszenna T75010gramów
nać pietruszki2łyżki
sól½łyżeczki
sól-
woda1500mililitrów

1. 

kalarepa 300 gramów  marchew 150 gramów  kapusta włoska 150 gramów  kalafior 300 gramów  woda 1500 mililitrów  kminek mielony ½ łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Warzywa obieramy, myjemy, kroimy i gotujemy w wodzie około 35 minut. Dodajemy odrobinę kminku i soli. Garnek podczas gotowania zostawiamy troszkę odkryty. Na miękko ugotowane warzywa miksujemy blenderem ...

2. 

... na krem.

3. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 10 gramów

W śmietanie mieszamy mąkę i dodajemy ją do zupy. Zagotowujemy.

4. 

nać pietruszki 2 łyżki  sól

Na koniec dodajemy nasiekaną, świeżą natkę pietruszki. Według smaku zupę dosalamy już na talerzu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się