swiatwemnie.pl

Zupa z pora

    

Kulinarny przepis na delikatną porową zupę z mlekiem.

Pichcił

Ilość porcji

25

Czas przygotowania

6 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

kostka drobiowa10gramów
kostka warzywna10gramów
masło60gramów
mleko półtłuste 1,5%2decylitry
mąka chlebowa pszenna T7502łyżki
por350gramów
woda1litr

1. 

masło 60 gramów  por 350 gramów

W garnku roztapiamy masło na średnim ogniu. Dodajemy na półksiężyce pokrojony por i 5 minut smażymy.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki

Posypujemy mąką i dobrze mieszamy. Smażymy kilka minut.

3. 

woda 1 litr  kostka drobiowa 10 gramów  kostka warzywna 10 gramów

Dodajemy litr drobiowego rosołu, albo kostkę warzywną i litr wody. My użyliśmy rosołowy sos, który wytworzył się nam podczas pieczenia kurczaka i wody.

4. 

mleko półtłuste 1,5% 2 decylitry

Na koniec dodajemy szklankę mleka i krótko gotujemy. Możemy podawać z na drobno pokrojonymi i na sucho usmażonymi kawałkami chleba.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się