Warzywna zupa z czerwoną soczewicą
Gęsta rozgrzewająca zupa, która doskonale nasyci.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,papryka czerwona kapia świeża,pietruszka,marchew,burak ćwikłowy,czosnek,por,czerwona soczewica,Zupy jarzynowe,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Kategorie
Zupy jarzynowe › Zupy z roślin strączkowych › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezon - Por › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) › Sezon - Marchewka › Sezon - Burak ćwikłowy › Sezon - Papryka › Sezon - Czosnek ›
Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 150 | gramów | |
cebula | 125 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
czerwona soczewica | 100 | gramów | |
czosnek | 4 | ząbki | |
imbir mielony | ½ | łyżeczki | |
kapusta biała | 250 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
marchew | 300 | gramów | |
papryka czerwona kapia świeża | 100 | gramów | |
pietruszka | 125 | gramów | |
por | 250 | gramów | |
przyprawa kurkuma | 1 | łyżeczka | |
sól | 2 | łyżeczki |
Przepis
1.
kapusta biała 250 gramów • papryka czerwona kapia świeża 100 gramów • pietruszka 125 gramów • marchew 300 gramów • burak ćwikłowy 150 gramów • cebula 125 gramów • czosnek 4 ząbki • por 250 gramów
Warzywa oczyszczamy, myjemy...
2.
...i trzemy na cienkie plasterki.
3.
sól 2 łyżeczki • przyprawa kurkuma 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • imbir mielony ½ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki
Wkładamy do garnka, dodajemy sól oraz przyprawy.
4.
Wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia.
6.
...dodajemy do gotującej się zupy i mieszamy.
7.
Gotujemy 40 minut.
Smacznego!