Warzywna zupa z czerwoną soczewicą

Gęsta rozgrzewająca zupa, która doskonale nasyci.
przepis,fotoprzepis,kapusta biała,papryka czerwona kapia świeża,pietruszka,marchew,burak ćwikłowy,czosnek,por,czerwona soczewica,Zupy jarzynowe,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Pichcił
Ilość porcji
8
Masa porcji
181 g
Energia porcji
119 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Zupy jarzynowe › Zupy z roślin strączkowych › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) › Sezon - Czosnek › Sezon - Marchewka › Sezon - Por › Sezon - Burak ćwikłowy › Sezon - Papryka ›Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 150 72 | gramów kcal | |
cebula | 125 55 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
czerwona soczewica | 100 334 | gramów kcal | |
czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
imbir mielony | ½ 3 | łyżeczki kcal | |
kapusta biała | 250 73 | gramów kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
marchew | 300 135 | gramów kcal | |
papryka czerwona kapia świeża | 100 30 | gramów kcal | |
pietruszka | 125 79 | gramów kcal | |
por | 250 115 | gramów kcal | |
przyprawa kurkuma | 1 16 | łyżeczka kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
kapusta biała 250 gramów • papryka czerwona kapia świeża 100 gramów • pietruszka 125 gramów • marchew 300 gramów • burak ćwikłowy 150 gramów • cebula 125 gramów • czosnek 4 ząbki • por 250 gramów
Warzywa oczyszczamy, myjemy...

2.
...i trzemy na cienkie plasterki.

3.
sól 2 łyżeczki • przyprawa kurkuma 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • imbir mielony ½ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki
Wkładamy do garnka, dodajemy sól oraz przyprawy.

4.
Wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia.


6.
...dodajemy do gotującej się zupy i mieszamy.

7.
Gotujemy 40 minut.

Smacznego!