PRZEPISY

Warzywna zupa z czerwoną soczewicą

Warzywna zupa z czerwoną soczewicą

Gęsta rozgrzewająca zupa, która doskonale nasyci.

przepis,fotoprzepis,kapusta biała,papryka czerwona kapia świeża,pietruszka,marchew,burak ćwikłowy,czosnek,por,czerwona soczewica,Zupy jarzynowe,Zupy z roślin strączkowych,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

burak ćwikłowy150gramów
cebula125gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czerwona soczewica100gramów
czosnek4ząbki
imbir mielony½łyżeczki
kapusta biała250gramów
kminek mielony½łyżeczki
marchew300gramów
papryka czerwona kapia świeża100gramów
pietruszka125gramów
por250gramów
przyprawa kurkuma1łyżeczka
sól2łyżeczki

 

Przepis

1. 

kapusta biała 250 gramów  papryka czerwona kapia świeża 100 gramów  pietruszka 125 gramów  marchew 300 gramów  burak ćwikłowy 150 gramów  cebula 125 gramów  czosnek 4 ząbki  por 250 gramów

Warzywa oczyszczamy, myjemy...

2. 

...i trzemy na cienkie plasterki.

3. 

sól 2 łyżeczki  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  imbir mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki

Wkładamy do garnka, dodajemy sól oraz przyprawy.

4. 

Wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia.

5. 

czerwona soczewica 100 gramów

Soczewicę myjemy pod zimną wodą,...

6. 

...dodajemy do gotującej się zupy i mieszamy.

7. 

Gotujemy 40 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się