Mleczna brokułowa zupa z porem

Gęsta kremowa zupa o delikatnym smaku. Podajemy z chrupiącymi maślanymi grzankami z tostowego pełnoziarnistego chleba.
przepis,fotoprzepis,por,brokuły,mleko tłuste 3,5%,Zupy jarzynowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
brokuły | 500 165 | gramów kcal | |
chleb tostowy | 4 ?? | sztuki kcal | |
masło | 30 221 | gramów kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mielona gałka muszkatołowa | 0 ?? | kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 500 320 | mililitrów kcal | |
por | 150 69 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 500 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
por 150 gramów • masło 30 gramów
Por obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka. Wkładamy do garnka i chwilę smażymy na maśle.

2.
brokuły 500 gramów • sól 1 łyżeczka • woda 500 mililitrów
Dodajemy umyte, na różyczki rozebrane brokuły. Solimy i zalewamy wodą.

3.
Gotujemy około 10-15 minut do miękkości brokuła.

4.
Zawartość garnka wkładamy do miksera i miksujemy.

5.
mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów
Zmiksowany brokuł z porem wkładamy z powrotem do garnka i rozrzedzamy mlekiem. Zagotowujemy...



8.
Krótko smażymy z jednej...

9.
...i drugiej strony.

Smacznego!