swiatwemnie.pl

Warning: ftp_put(): Transfer complete in /home/or000600/www_root/mCMS8/classes/class_mmf_ftp.php on line 380

Mleczna brokułowa zupa z porem

    

Gęsta kremowa zupa o delikatnym smaku. Podajemy z chrupiącymi maślanymi grzankami z tostowego pełnoziarnistego chleba.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

 

 

brokuły500gramów
chleb tostowy4sztuki
masło30gramów
masło-
mielona gałka muszkatołowa-
mleko tłuste 3,5%500mililitrów
por150gramów
sól1łyżeczka
woda500mililitrów

1. 

por 150 gramów  masło 30 gramów

Por obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka. Wkładamy do garnka i chwilę smażymy na maśle.

2. 

brokuły 500 gramów  sól 1 łyżeczka  woda 500 mililitrów

Dodajemy umyte, na różyczki rozebrane brokuły. Solimy i zalewamy wodą.

3. 

Gotujemy około 10-15 minut do miękkości brokuła.

4. 

Zawartość garnka wkładamy do miksera i miksujemy.

5. 

mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów

Zmiksowany brokuł z porem wkładamy z powrotem do garnka i rozrzedzamy mlekiem. Zagotowujemy...

6. 

mielona gałka muszkatołowa

...i doprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej.

7. 

chleb tostowy 4 sztuki  masło

Tostowy chleb smarujemy z jednej strony masłem i kroimy w kostkę.

8. 

Krótko smażymy z jednej...

9. 

...i drugiej strony.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się