swiatwemnie.pl

Porowa zapiekanka z pieczarkami i tofu

    

Smaczny bezmięsny przepis na porową zapiekankę z pieczarkami.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

jajka kurze3sztuki
mleko półtłuste 1,5%300mililitrów
mąka luksusowa pszenna T550150gramów
oliwa-
papryka czerwona200gramów
pieczarki300gramów
por400gramów
ser biały tofu180gramów
sól-

1. Dusimy pieczarki

pieczarki 300 gramów  oliwa

Pieczarki dusimy na kropli oleju na patelni pod pokrywką przez około 7 minut.

Dusimy pieczarki

2. Dusimy por

por 400 gramów

Na tej samej patelni dusimy na kółeczka pokrojony por (około 3 szt).

Dusimy por

3. Przygotowanie ciasta

jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów

W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem i mąką.

Przygotowanie ciasta

4. Dodajemy składniki

papryka czerwona 200 gramów  ser biały tofu 180 gramów

Do ciasta dodajemy na drobno pokrojoną czerwoną paprykę, na kostki pokrojone tofu, uduszony por i pieczarki.

Dodajemy składniki

5. Wlewamy do naczynia

sól

Wszystko razem mieszamy, dodajemy sól i wylewamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy na 180°C 40 minut.

Wlewamy do naczynia

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się