swiatwemnie.pl

Sos z pieczarkami i serem tofu

    

Szybki, prosty, bezmięsny obiad. Podajemy z haluszkami.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

cebula120gramów
kminek mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka2łyżeczki
mleko półtłuste 1,5%500mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75040gramów
oliwa3łyżki
pieczarki500gramów
ser biały tofu360gramów
sól1.5łyżeczki
woda200mililitrów

1. 

pieczarki 500 gramów

Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki.

2. 

cebula 120 gramów  oliwa 3 łyżki

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na oleju.

3. 

kminek mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  sól 1.5 łyżeczki  woda 200 mililitrów

Do cebuli dodajemy pieczarki, wsypujemy kminek, paprykę i sól. Podlewamy wodą, mieszamy i 5 minut przykryte dusimy.

4. 

ser biały tofu 360 gramów

Tofu kroimy na plasterki i ...

5. 

... dodajemy do pieczarek. Delikatnie mieszamy i razem gotujemy dalszych 5 minut.

6. 

mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów

W mleku mieszamy mąkę.

7. 

Zawiesinę wylewamy do mieszanki z tofu i pieczarek. Gotujemy do zgęstnienia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się