Sos z pieczarkami i serem tofu

Szybki, prosty, bezmięsny obiad. Podajemy z haluszkami.
przepis,fotoprzepis,pieczarki,ser biały tofu,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
299 g
Energia porcji
209 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Dania wegetariańskie ›Składniki
Składniki
| cebula | 120 53 | gramów kcal | |
| kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
| mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
| mleko półtłuste 1,5% | 500 240 | mililitrów kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 40 139 | gramów kcal | |
| oliwa | 3 396 | łyżki kcal | |
| pieczarki | 500 80 | gramów kcal | |
| ser biały tofu | 360 303 | gramów kcal | |
| sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
| woda | 200 0 | mililitrów kcal |
Przepis

3.
kminek mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • sól 1.5 łyżeczki • woda 200 mililitrów
Do cebuli dodajemy pieczarki, wsypujemy kminek, paprykę i sól. Podlewamy wodą, mieszamy i 5 minut przykryte dusimy.


5.
... dodajemy do pieczarek. Delikatnie mieszamy i razem gotujemy dalszych 5 minut.

6.
mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów
W mleku mieszamy mąkę.

7.
Zawiesinę wylewamy do mieszanki z tofu i pieczarek. Gotujemy do zgęstnienia.

Smacznego!
























