swiatwemnie.pl

Sos z pieczarkami i serem tofu

     

Szybki, prosty, bezmięsny obiad. Podajemy z haluszkami.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Cebula120gramów
Kminek mielony½łyżeczki
Mielona czerwona papryka2łyżeczki
Mleko półtłuste 1,5%500mililitrów
Mąka chlebowa pszenna t75040gramów
Oliwa3łyżki
Pieczarki500gramów
Ser biały tofu360gramów
Sól1.5łyżeczki
Woda200mililitrów

1. 

pieczarki 500 g

Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki.

2. 

cebula 120 g  oliwa 3 łyżki

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i smażymy na oleju.

3. 

kminek mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  sól 1.5 łyżeczki  woda 200 ml

Do cebuli dodajemy pieczarki, wsypujemy kminek, paprykę i sól. Podlewamy wodą, mieszamy i 5 minut przykryte dusimy.

4. 

ser biały tofu 360 g

Tofu kroimy na plasterki i ...

5. 

... dodajemy do pieczarek. Delikatnie mieszamy i razem gotujemy dalszych 5 minut.

6. 

mleko półtłuste 1,5% 500 ml  mąka chlebowa pszenna T750 40 g

W mleku mieszamy mąkę.

7. 

Zawiesinę wylewamy do mieszanki z tofu i pieczarek. Gotujemy do zgęstnienia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się